Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 29.4.2011 at 8.01
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Aloitan keskustelun tähän asti ilmoittautuneista ehdokaskandidaateista. Pohjaan joitain mietintöjäni Ylilaudan /pol/-laudalla olevaan ketjuun ja siellä esitettyihin – luultavasti paljolti kärjistettyihinkin – mielipiteisiin. http://ylilauta.fi/pol/res/9168.html

Tällä hetkellä mulla on ainakin itselläni semmoinen fiilis että tässä skapassa (puolueen ehdokkaaksi) Scoffan kanssa ainakin Kivistöllä on ihan hyvät mahdollisuudet.

Kun koko systeemi tiivistyy näissä vaaleissa yhteen henkilöön, voisi – Pasi, ei millään pahalla – parrakas ja hymyilevä lyhyttukkainen mies olla parempi kuin pitkätukka lävistetyllä huulella. Vaikka me emme pääsääntöisesti mammojen hyväksyntää haetakaan, voisi presidentinvaalit olla kuitenkin hyvä paikka hakea yleistä positiivista kuvaa puolueelle joka suunnasta. Kivistö komean partansa kanssa tuskin saa keneltäkään hirveitä antipatioita aikaan, mutta sen sijaan ainakin vähän konservatiivisemmat ihmiset saattavat pillastua niinkin pienestä jutusta kuin pitkät hiukset.

Mikäli olisimme jollakin todennäköisyydellä menossa näistä vaaleista läpi, olisi Palmulehdon puheenjohtajana nauttima aiempi tunnettavuus tietysti niin suuri etu, että hänet tulisi valita ehdokkaaksi. Näissä vaaleissa meidän ensisijainen tehtävämme on kuitenkin tunnettavuuden ja positiivisen imagon kasvattaminen, ei aiemmalla tunnettavuudella ja positiivisella imagolla ratsastaminen.

Valitettavan suuri osa ihmisistä äänestää pelkkien mielikuvien perusteella, ja tulevia vaaleja silmällä pitäen meidän tulisi antaa mahdollisimman positiivinen, mutta kuitenkin neutraali kuva näissä vaaleissa, kun koko touhuun lähdetään mukaan vain ja ainoastaan tunnettavuutta keräämään ja positiivista mielikuvaa rakentamaan.

Tämä mielessä sanoisin myös ei Jepen ehdokkuudelle. Pornostara eduskuntavaaliehdokkaana on parasta, mitä näin liberaali puolue voi saada, mutta liberaaliudessakin on se vika, että monet itsensä liberaaleiksi laskevat ummistavat kuitenkin monelle yksittäiselle asialle kovasti silmänsä.

Ahto Apajalahti on kehittänyt esiintymistaitojaan huimasti viime aikoina. Silti sanoisin niiden olevan suurin este Ahdon ehdokkuudelle, ja pitäisin rauhallisesti esiintyvää Kivistöä tai Palmulehtoa paljon parempana vaihtoehtona. Ahtolla on varmasti kova hinku kehittää esiintymistaitojaan, mutta kerkeääkö syksyyn mennessä?

Pekka Mustosen mahdollista ehdokkuutta en halua vielä kommentoida, koska tietoni hänestä ovat kovin suppeat. Pekka voisi laittaa enemmän infoa itsestään tiskiin, jotta ihmiset voisivat muodostaa tarkemman mielikuvan hänestä. Ehkä tuli hieman liian vähän seurattua muiden vaalipiirien tapahtumia vaalien aikaan, kun en tuollaista ”ääniharavaa” tunne.

Hannu Kaskelan ehdokkuutta puoltaisi kyllä miehen ikä. Olisi kiva päästä näyttämään, että meillä ei ole pelkästään nuorisoa, vaan myös vanhemmat herrasmiehet ja rouvat ovat tervetulleita. Sen sijaan pelkällä iällä tuskin ehdokkaaksi pääsee. Kaskelan esittelyteksti oli mielestäni todella vasenkätisesti kirjoitettu, ja jäin miettimään, että onko hän touhussa lainkaan vakavasti mukana. Todellisen nou-noun Kaskelan ehdokkuudelle pisti viestin loppuun ujutettu vihjaus mahdollisesta puolueen vaihtamisesta. Pisti miettimään, että ollaanko täällä ajamassa piratecorea vai omaa henkilökohtaista poliittista uraa.

Tiivistettynä: puollan Kivistön ehdokkuutta, koska hän on edustavan näköinen, hän on rauhallinen ja eräs taitavimmista esiintyjistä, mitä puolueesta löytyy, hänen mielipiteensä ovat melkolailla tältä planeetalta ja hänen tähänastiset blogikirjoituksensa ovat olleet mielenkiintoista luettavaa. Lisäksi hänellä on komea parta.