Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
tRM # Posted on 4.5.2011 at 12.11
Profiilikuva käyttäjästä tRM

Re: Tronic

Hienoa että äänestäjien näkökantaa miettii muutkin.
Muutama huomautus haluisin vielä tuoda esille.

Henkilökohtaisten äänimäärien vertaaminen eri vaalipiirien välillä on mielestäni huono tapa analysoida tuloksia, ellei ole jotain tiettyä motiivia.
Tilastojen kannalta oleellisinta on verrata äänijakaumaa listojen sisällä, sekä jossain määrin ottaa huomioon listan (vaalipiirikohtainen) saamaa kokonaiskannatusprosenttia.

Listoja katsellessa tulee tosin se ongelma mitä toin jo aikaisemmin esille. Pasilla oli ainoana valtamedianäkyvyyttä ja sitä myöten veti tietenkin valtaosaa Uudenmaan äänistä. Muissa vaalipiireissä ei tällaista tilastoarviointiongelmaa tietääkseni ole.

Pointtina tilastojen analysoinnilla on se että siitä saadaan tietoa miten äänestäjät suhtautuvat eri ehdokkaisiin. Pitävätkö äänestäjät ehdokasta vetovoimaisena, uskottavana ja ”hyvänä tyyppinä” että ne äänestäisi häntä?
Tämä on ainut objektiivinen tieto mikä on saatavissa, eikä perustu esimerkiksi tiettyjen henkilöryhmittymien huutoäänestyksiin puolueen sisällä.