Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
unknown # Posted on 29.4.2011 at 18.49
Profiilikuva käyttäjästä unknown

Ahto Apajalahti ehdokkaaksi tietysti.

Ahto on yksi piraattipuolueen uskottavuuden tukipylväistä. Ilman Jokapiraatinoikeutta Suomen piraattipuolue olisi hukassa. Ahdon tiedot lakiasioista, historiasta ja politiikasta ovat parhaimmat halukkaista ehdokkaista. Miksi emme laittaisi ehdolle parasta? Ahdon ehdokkuus viestittäisi tehokkaasti että piraatit eivät ole mitään tietämättömiä nuoria vaan varsin tietäväisiä nuoria.

Ihmettelen Ruuhijärven kommenttia Ahdon esiintymistaidoista. Ahto on mielestäni erinomaisen hyvä esiintyjä. Ahto pystyy hyvin nopeasti vastaamaan, niin että vastaus on hyvin jäsennelty ja selkeä. Hän ottaa vastauksissaan hyvin usein konkreettisia esimerkkejä, ymmärtää kysymykset eikä vastaa niiden ohi. Ahdon linkkaama mielipidevanki -radiohaastattelu on mielestäni piraattipuolueen vaikuttavin mediaesiintyminen tähän mennessä. Muistan, kuinka se sai minut vakuuttuneeksi siitä että pirattipuolueessa ymmärretään asioista jotain.

Nuoruus on varsinkin nykyaikana hyvin arvostettua, ja se on piraattipuolueen vahvuus. Monet pitäisivät fiksun nuoren ehdollaoloa positiivisenä juttuna, vaikka eivät äänestäisikään. Media tekisi varmasti juttua Ahdon nuoruudesta. Jotkut pitäisivät nuoruutta tietysti negatiivisena asiana, mutta tuskin enemmmistö. Kyllä saa olla aikamoinen tiukkapipo, jos ei nuoren ehdokkuutta siedä.

Miksi ei Kivistöä:
– En nähnyt tai kuullut Kivistön linkkaamilta videoilta, miten hän olisi parempi esiintyjä kuin Ahto.
– En ole vakuuttunut että Kivistö ymmärtäisi tai seuraisi tarpeeksi politiikkaa, jotta pystyy vastaamaan esim. vaalitenttien kaikkiin kysymyksiin uskottavasti.
– Ulkonäöltään ja imagoltaan Kivistö hukkuu ehdokkaiden massaan. Ensivaikutelman perusteella moni luokittelee hänet varmasti jonkun vanhan ja vanhoollisen pienpuolueen ehdokkaaksi ja unohtaa samantien. Myös media tekee näin. Sori, mutta parta ei ole kovin moderni juttu.
– Pelleilymeemikuva kotisivuilla.
– Asuinpaikkakunta.

Miksi ei muita:
-ei tarpeeksi näyttöä esiintymisistä,
ei tarpeeksi tunnettuja,
liian kohuehdokkaita.

P.S. Onko nyt niin että koko yritys hylätään, jos ei voida kerätä kannattajakortteja sähköisesti? Minun mielestä ei pitäisi, paperikeräys onnistuisi myös hyvin. Jos vaikka jokainen puolueeseen kuuluva keräisi lähipiiristään. En nimittäin löytänyt vaalisivustoilta mitään mainintaa että keräys voitaisiin tehdä sähköisesti.