Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
Iome # Posted on 30.4.2011 at 22.39
Profiilikuva käyttäjästä Iome

Jos lähdemme puolueena presidentinvaaleihin, niin mielestäni meidän kannattaisi panostaa positiivisen imagon rakentamiseen. Ehdokas tuskin saa niin paljon media-aikaa, että saa monimutkaista agendaa kerrottua. Sen sijaan sopiva ehdokas voi antaa puolueesta positiivisen kuvan yleisölle.

Vaalistragiaa pitäisi ehkä miettiä ihan brändiajattelun kautta eli mitkä asiat koetaan sellaisiksi, että mistä Suomessa ollaan ylpeitä ja mitä halutaan korostaa. Tällaisia asioita on esimerkiksi Linux ja avoin lähdekoodi sekä yleisesti tietotekniikka ja korkean teknologian osaaminen, mitä ihmiset pitää Suomen menestyksen avainjuttuina ja positiivisella tavalla tärkeinä. Suomi on keikkunut myös korruptiotilastojen paremmassa päässä, mikä antaa hyvän mahdollisuuden mainostaa avoimen hallinnon tärkeyttä (vielä ottaen huomioon vaalirahasotkut ja persujen kompuroinnin tässä asiassa). Nämä asiat on positiivisia heti kättelyssä ja ne tulee myös olemaan tärkeitä teemoja kunnallisvaaleissa.

Avoin kulttuuri on ehkä vaikeampi, mutta oisko sitä hyvä lähestyä vaikka arvostetun suomalaisen koulujärjestelmän ja osaamisen kautta sillein, että meillä ei ole varaa piilottaa tietoa ja kulttuuria, että yhteiskunta toimii tehokkaasti ja pysytään kansainvälisessä kilpailussa mukana? Yksityisen kopioinnin salliminen tietysti tulee esiin, kun se asia tulee mieleen jo puolueemme nimestä, mutta se on ehkä parempi kuitata realiteettina (valvonta mahdotonta yksityisyyden suojaa rikkomatta) kuin ottaa mitenkään pääasiaksi?

Sananvapaus ja yksityisyyden suoja taas on mun mielestä sellaisia epävarmoja aiheita, mistä on kyllä hyvä tietää ja mitkä puolueena meille on tärkeitä, mutta minkä tärkeyttä on vaikea selvittää nopeasti tavallisille ihmisille. Tavallisten ihmisten mielestä nämä asiat on jo tarpeeksi hyvin kunnossa tai ei-merkittäviä ja jos ei ole aikaa selittää asiaa kunnolla, niin se johtaa helposti siihen, että näiden asioiden esille tuominen saa ihmiset epäluuloisiksi ja assosioimaan meidät mahdollisesti jopa rasisteihin tai pedofiileihin.

Tämä on tällainen oma mielipiteeni, että ehdokas saisi olla mielummin vakavasti otettava ja uskottava kuin mediahuomiota ilman syytä herättävä, toisin kuin eduskuntavaaleissa, jossa oli enemmän syytä pitää ääntä ja tehdä itseään huomatuksi. Ja että teknologiapuolueen-imagolla voisi olla helpointa ratsastaa, kun teknologiaa pidetään tärkeänä monella tavalla. Ja että ehdokkaalla saisi olla jonkunlaista näkemyksellisyyttä piraattiudesta.

Mutta haluaisin ehdokkailta kuulla, että miten he aikovat tuoda esiin sen, että piraattiaate on Suomelle tärkeä, niin että tavallisetkin ihmiset sen ymmärtää. Miten puolueen imagoa pitäisi rakentaa? Mitkä olisivat kampanjan pääasiat joita haluatte itse tuoda esille?