Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
tRM # Posted on 1.5.2011 at 14.58
Profiilikuva käyttäjästä tRM

Mutta haluaisin ehdokkailta kuulla, että miten he aikovat tuoda esiin sen, että piraattiaate on Suomelle tärkeä, niin että tavallisetkin ihmiset sen ymmärtää. Miten puolueen imagoa pitäisi rakentaa? Mitkä olisivat kampanjan pääasiat joita haluatte itse tuoda esille?
Kuten mielestäni on pääteltävissä Ruotsin vaalituloksista 2006, 2009 ja 2010, ja lisättynä vielä Suomen vaalitulos 2011, on valtamedianäkyvyys kaikki kaikessa Piraattipuolueen kannatuksessa.
Ruotsin vaalien analyysi: http://oskarelmgren.fi/files/ruotsin_vaalit_2010_v2.pdf
Jos ollaan tunnettuja vetää meidän kansalaisoikeusagenda sitä n. 7% kannatuksen, jos ei olla näkyvillä/tunnettuja niin kannatus on 0.5% suuruusluokkaa. Suomessa alueet jossa meillä oli korkea tunnettavuus, mm. Otaniemessä, oli kannatus n. 7% (tosin yliopistoopiskelijoiden äänestystulos on muutenkin hieman erilainen kun väestöllä keskimäärin).

Vähän tunnetulle puoluelle ei ole olemassa sellaista kun huonoa julkisuutta. ”Huono” julkisuus toi mm. Sverige Demokraterna:lle 5.7% kannatuksen Ruotsissa 2010 vaaleissa ja pääsyä riksdageniin.

Uskon että värikäs persoonallisuus ja paljon ”uutisoitavaa” tuo mahdollisimman paljon mediahuomiota, mikä pienillä kannatusmäärillä on oleellisinta kannatukselle.
Presidentinvaaleissa painopiste on väittelytaidossa, ulkopolitiikassa ja Suomen kilpailukyvyllä/ulkomaankaupalla. Näissä koen olevani vahvoilla, mediaseksikkyyden lisäksi.
Tärkeitä asioita mulle on luettavissa 2011 vaalimanifestistani: http://oskarelmgren.fi/fi/blog/kuulumisia-ja-suunnitelmia/222-vaalimanifestini

Oskar Elmgren