Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 2.5.2011 at 18.11
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Presidenttivaalit ovat vaalit, jossa piraattiagendaa ei todennäköisesti sellaisenaan pysty tuomaan lähes millään tavalla esille. Vaaleissa halutaan kuulla ehdokkaiden henkilökohtaisista mielipiteiteistä, arvomaailmasta ja yleissivistyksen tasosta / muun maailmanmenon tiedostamisesta. Eli toisinsanoen tuo valittu ehdokas on sellainen, josta ihmiset muodostavat yleistä kuvaansa piraateista.

Mielestäni on etu, että puolue vetoaa erityisesti nuorempiin ikäpolviin ja silloin myös nuorten ajatusmaailmaa on avattava. Vaikka sitä ei välttämättä moni ajattele, maailma on useimpien meidän silmin hyvin erilainen kuin 30-50 vuotta sitten. Piraattien keskuudessa asioita halutaan yleensä pohtia vapauden, ei rajoittamisen näkökulmasta ja läheskään kaikkien tavoiteltujen asioiden ei ole tarkoitus parantaa omaa tai omaksi koetun kansanosan asemaa. Nämä ovat asioita, jotka eivät nykyisellään välity julkisuuteen juuri mitenkään ja jotkin jopa ovat sellaisia, joita ei voida suoraan puolueen oman kampanjoinnin kautta tiedottaa.

Ehdokkaan tulee luonnollisesti kyetä laadukkaaseen keskusteluun myös vanhempien ikäpolvien kanssa ja hänet tulee voida ottaa vakavasti presidenttiehdokkaana vaikkei itse tarkoituksena olisikaan läpipääsy. Keskustelussa on siis hallittava myös ne osa-alueet, jotka eivät koske itseään. On löydyttävä kohtalaisen hyvä yleistietous, argumentointi ja tavoite päästä yhteisymmärrykseen sokean vastaanväittämisen sijaan. Hän toimii pitkälti nuorten sukupolvien äänitorvena.

Arvomaailmakysymysten lisäksi ehdokkaan valinnassa tulisi pohtia ehdokkuuden hyötyvaikutuksia. Heti presidentinvaalien jälkeen on kunnallisvaalit, vielä lähitulevaisuudessa eurovaalit ja uudet eduskuntavaalit. Kaikissa näissä tuo presidenttiehdokas tulee kohtalaisen varmasti keräämään hyvin ääniä jos hänet on koettu asialliseksi. Tällöin onkin hyödyllistä, että nuo äänet menevät johonkin suurimpien vaalipiirien äänipoteista.

Nämä kaikki näkökulmat koluttuani, olen milloin tahansa valmis asettumaan Apajalahden tai Kivistön ehdokkuuden tueksi. Muista ilmoittautuneista en voisi todeta tuntevani arvomaailman taustoja riittävän hyvin tai en pidä niitä parhaina mahdollisina nimenomaan presidentinvaaleja ajatellen vaikka muutoin olisivatkin hyviä.

Vielä en ole osannut päätellä, kumpi olisi kannattavampi ehdokas. Sijainti, omien rahallisten tukijoiden varma saantimahdollisuus, ajankäyttömahdollisuudet ja jatkuva puolueen eteen uurastaminen kallistaa venettä Ahton suuntaan. Harrilla taas etuina löytyy muun muassa perheellisyys, valmiiksi erittäen karismaattinen lookki ja persoona. Tietämyspuolikaan ei kummallakaan ole heikoilla.