Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista Vs:Keskustelu presidenttivaaleista ja -ehdokkaista

Julkaisija Vastaukset
tRM # Posted on 3.5.2011 at 3.51
Profiilikuva käyttäjästä tRM

Presidentinvaaleissa tullaan vaatimaan yksityiskohtaisia kantoja moniin asioihin joihin puolueen perusajatuksista ei ole sellaista vedettävissä. ”Puolueella ei ole virallista kantaa…” disclaimeria ei voi käyttää. Presidentinvaalit ovat ennenkaikkea henkilövaaleja, ja lisäksi Piraattien tukema ehdokas ei tule olemaan puolueen virallisesti asettama, vaan valitsijayhdistyksen. Perusteltuja mielipiteitä on oltava mielellään kaikkiin asioihin.

Tästä seuraa mielestäni potentiaalinen ongelma puolueen agendojen kanssa. Presidenttiehdokkaan kantoja ei pidä voida tulkita puolueen kannoiksi. Tämän takia näkisin että Piraattien tukema ehdokas ei tulisi olla merkittävässä asemassa puolueessa, esimerkiksi puoluehallituksessa tai piiriyhdistysten tai nuorisojärjestön puheenjohtajistossa.
Tällainen järjestely toisi lisäksi huomattavaa lisähyötyä medianäkyvyyden suhteen. Puoluehallitus pääsisi kommentoimaan piraattiehdokkaan kantoja, saaden puolueelle samalla suoraa näkyvyyttä, ja voiden samalla erottaa puolueen kannat ehdokkaan kannoista. Tämä ei onnistu jos ehdokas on merkittävässä asemassa, koska silloin hänen kantojaan mielletään automaattisesti puolueen kannoiksi. Erityisesti kohtalaisen tuntemattoman puolueen kanssa.

Lisäksi haluisin tuoda ajankäyttöasiaa esille. Nähdäkseni suurin ongelma meidän organisaatiossa tällä hetkellä on se että aktiiveilla on liian monta eri tehtävää, mikä johtaa siihen että kaikki tehtävät kärsivät. Tämä oli erityisesti nähtävissä eduskuntavaalien alla, missä aktiivimmat olivat puoluehallituksessa, piirihallituksessa ja vielä ehdokkaana sekä hoitamassa kaikki käytännönjärjestelytkin.

Haluisin tuoda esille sitoutumiskysymyksen.
Ovatko kaikki halukkaat valmiita jättämään hallituspaikkojaan (niin paperilla kun käytännössäkin) ja keskittymään oikeasti pelkästään presidenttivaalikampanjaan?
Itse olen siihen valmis, ja koen että minusta olisi siinä tehtävässä kaikkein eniten hyötyä puolueen kannatukselle, myös verrattuna muihin ehdokkaisiin.

Oskar Elmgren
http://oskarelmgren.fi