Vs:Komissaari Reding haluaa muuttaa lainsäädäntöä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Komissaari Reding haluaa muuttaa lainsäädäntöä Vs:Komissaari Reding haluaa muuttaa lainsäädäntöä

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 12.7.2009 at 11.52
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Valistaminen luvallisista lataamismuodoista on turhaa. Lapset ja nuoret ovat muutoinkin vanhempiansa tietoisempia vaihtoehdoista. He piratoivat, koska se on heidän päätös. Tätä voi tietenkin moralisoida, jos haluaa, mutta monen muun ”valistuksen” tavoin se näyttää lähinnä saarnalle tai propagandalle, eli joko homma menee moralisoinniksi ja syyttelyksi, tai se menee niin totaalisesti överiksi, että se muuttuu koomiseksi lapsen itsekin huomatessa sen että hänelle syötetään pajunköyttä (vrt. huumevalistus).

Tietenkin jos tässä tehdään sama kuin eräässä toisessa, vielä pidemmälle viedyssä aivopesussa, puututaan piratismin syntyyn siinä vaiheessa, kun ihmisen moraali muokkautuu, eli viedään valistus esikouluihin ja ala-asteen alimpiin vuosiluokkiin.

Ilmeisesti tämä ”valistuksesta” puhuminen on melko off-topic. Vai onko EU:n taholta aiemmin käynnistetty valistuskampanjoita? Tapahtuuko kouluissa nykyään TO-propagandaa? (Jos tapahtuu, se ansaitsee toki oman topiikkinsa.)