Vs:Kommentointi piraattipuolueen nimissä

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kommentointi netissä piraattipuolue mainiten Vs:Kommentointi piraattipuolueen nimissä

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 6.2.2009 at 14.12
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Kohdat 2-4 ovat mielestäni täysin susia, tuota .fi osoitetta ei kannattaisi kylvää kuin silloin kun keskustelee asioista jotka eivät liity suoranaisesti sivustoon. Kyllä ihmiset löytävät sivuille jos haluavat. Piraatti sanan käytöstä pidän erityisesti siksi, että haluaisin meidän saavan ”Piraatti” sanan niin tunnetuksi, että ihminen tajuaa heti mistä on kyse. Tätä olen myös aiemminkin puhunut haluavani paitoihin painettavan Piraattipuolueen sijasta..ainakin siistimpiin kauluspaitoihin.

Yksi perinteinen vaihtoehto olisi puolueen lyhenne suluissa, eli (PP) mutta se vaatinee vielä hieman aikaa ennen kuin tämä olisi toimiva ratkaisu, jotta ihmiset tietäisivät mikä se PP on.

”etunimi sukunimi / Piraattipuolue” sekä ”etunimi sukunimi / Piraatti” ovat molemmat käyttökelpoisia, mutta kirjoittajan vain tulisi itse myös tiedostaa missä muodossa tekstinsä kirjoittaa mikäli ensimmäistä käyttää.
Jos tekstissä hieman kirjoittaa PP:stä toisena osapuolena, tyyliin ”Minusta plaplapla ja plaplapla. Myös Piraattipuolue on tehnyt asiasta kannanoton plaplapla” on sekoittumisen vaara pieni. Jos kirjoittaja taas kirjoittaa kaiken suoraan omana mielipiteenään ja perässä lukee Piraattipuolue, on hieman kyseenalaista miten se pitäisi tulkita. Saattaahan toki olla ettei sitä ajatella puolueen mielipiteenä, mutta Suomalaisessa perinteisessä puoluepolitiikassa ei normaalisti yksittäisillä jäsenillä ole ollut miltein oikeuttakaan omiin mielipiteisiin ja sen perinteen takia on helppo leimata kirjoitus automaattisesti puolueen mielipiteeksi. Ongelma kuitenkin on se, että Piraattipuolue on asia joka herättää herkästi tunteita ja niihin voidaan tahallisesti koittaa puuttua.

Itse kannattaisin maalaisjärkeä yhteydestä ja sisällöstä riippuen kirjoittaako Piraatti vai Piraattipuolue, kyseessä ei ole kuitenkaan mikään maailmanlopun asia, mutta hyvä kiinnittää asiaan huomiota. Olen kyllä myös hyvin tyytyväinen mikäli valitaan muodoksi ”Piraatti”.