Vs:Kommentointi piraattipuolueen nimissä

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Kommentointi netissä piraattipuolue mainiten Vs:Kommentointi piraattipuolueen nimissä

Julkaisija Vastaukset
Ahto Apajalahti # Posted on 8.2.2009 at 18.31
Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

Quote:Suhtaudun kriittisesti ehdotukseen, että jäsenistö kommentoisi asioita ikäänkuin puolueen nimissä. Yhdistyksen kannanotoista päättää virallisesti yhdistyksen kokous, ja korkeintaan hallituksen päätöksellä on sananvaltaa siihen miten yhdistyksen kanta esitetään.

Puolueelta on kyllä lähtenyt paljonkin kannanottoja jotka eivät ole olleet mitenkään edes hallituksen kokouksessa hyväksyttyjä. Ja nämä ovat olleet kuitenkin ihan virallisia kannanottoja/lehdistötiedotteita. Kyllä minusta puolueen toiminta perustuu ihan luottamukseen siitä, että ihmiset osaavat tehdä fiksuja kannanottoja puolueen nimissä. Puolueohjelmahan asettaa ne rajat, joiden puitteissa kannanottoja tehdään.

Varsinaisia kannanottoja eivät tokikaan voi tehtailla puolueen nimissä muut kuin puoluekokous tai hallituksen jäsenet. Silloin taas kun on kysymys juuri jostain foorumikommentoinnista tai vaikka yleisökysymyksen/-kommentin esittämisestä paneelikeskustelussa, minusta kuka tahansa voi mainita olevansa puoleen jäsen ja olevansa sitä ja sitä mieltä. Luotan siihen, että kukin jäsen osaa tällaisissa tilanteissa käyttää omaa harkintaansa.