Vs:Kommentteja&kysymyksiä vaaliohjelmasta

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kommentteja&kysymyksiä vaaliohjelmasta Vs:Kommentteja&kysymyksiä vaaliohjelmasta

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 24.8.2010 at 11.42
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

Quote:Toinen pointti: säilyykö teosten tekijöillä riittävät kannustimet tekemiselle? Jos olen pelifirma ja teen nykyään 50M budjetilla pelejä, teenkö niitä vielä tämän lakiuudistuksen jälkeenkin? Pekka ostaa firman uuden pelin ja pistää sen p2p-verkkoon, jolloin kukaan ei enää osta peliä. Sain myytyä yhden pelin ja se oli siinä

Miten paljon tuota SC2 on myyty noin reilun kuukauden aikana? Eikö siinä ole kannustinta kerrakseen? Ok, et ehkä saa koskaan myytyä peliä noin paljon koskaan mutta jos sinun pelistä ei kukaan tiedä kukaan ei sitä myydä senkään vertaa. Täytyy nyt myös olla realisteja sijoittaessaan rahoja peli kehitykseen, luuletko saavasi rahat takaisin jos sijoitat 50miljoona tuntemattomaan peliin? Peleissä on se hassu puoli että sitä voi myydä vielä monen vuoden jälkeen ja kehittää uusia pelejä kun vanhat pelit menee pois muodista. Mutta taasen tyhmät ja turhanpäiväiset soittoääni rallatukset myyvät jonkun aikaa mutta sen jälkeen se on ohi.

En näe missään tapauksessa mitään tulevaisuutta nykyisenlaisella tekijäinoikeusjärjestelmälle. Internettiin liitettyjen laitteiden määrä kasvaa ja monipuolistuu vuosi vuodelta. Laillisia ja laittomia viihteen lähteitä tulee jatkuvalla virralla niin miten pystyt pitämään kulisseja ylhäällä ajattelemalla että mikään ei muutu jos pistät pääsi pensaaseen ja huudat että mene pois paha maailma.

Säilyykö tekijöillä riittävä kannustin tekemiselle vaikka tulevaisuus muuttaa tekijäinoikeusjärjestelmän? Aivan varmasti, mutta se muuttaa samalla miten kauppaa tehdään tulevaisuudessa, valta ja kontrolli teoksen julkaisusta tulee olemaan tekijöillä. Samalla teoksien tekeminen helpottuu (ainakin joillakin alueilla) :cheer: