Vs:Kööpenhaminasta laskuhumala

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kööpenhaminasta laskuhumala Vs:Kööpenhaminasta laskuhumala

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 21.12.2009 at 15.06
Profiilikuva käyttäjästä whiic

Letesgubbe: ”Tekniikan puolen peruskoulutuksen saaneena henkilönä pakko todeta: juu, toimiva fuusioreaktori todellakin ratkaisisi lähes kaikki tällä hetkellä näköpiirissä olevat tekniikaan ja vähän muuhunkin liittyvät ongelmat.”

No, fissiovoimakin toimii varsin hyvin siirtymäkauden korvikkeena. Uraani ei ole rajatonta, mutta kylläkin ”halpaa” (uraanin hinta voi olla kilolta aika korkea, mutta kun suhteuttaa sen poskettomaan energiasisältöön, se on halpaa). Fuusiovoima vaan voi olla sitäkin halvempaa, mutta parhaassakin tapauksessa siirtymä fuusiovoimaan on niin hidasta, että fissiovoimalat ~50 vuoden eliniällänsä eivät suinkaan tule toimettomiksi kesken palveluksensa.

Kun palstalla vielä riuhui se mailisnuutinen (vai mikä nimimerkki olikaan) joka yritti vakuuttaa ydinvoiman olevan tolkuttoman kallista, niin siinä kyllä nauratti, kun todisteltiin menoeriä. Eiköhän se tiedä hinnan parhaiten, joka maksaa esim. ne kuparisäiliöt jätteen loppusijoitukseen? He tietävät, ja silti hinnoittelevat hintansa alle markkinatason. Hinnoittelisivat vieläkin alemmas, mutta ei ole tarvetta antaa ilmaiseksi, kun kilpailijat tekee kalliimmalla (oli kyse sitten fossiilisista tai uusiutuvista).

Realismia peräänkuuluttaisin. Nyt kolmesta ydinvoimala-anomuksesta taitaa yksi jo olla kaatunut sijoituspaikkana. Toivotaan, että nyt ainakin molemmat kaksi jäljelle jäänyttä hyväksytään. Yksi voimala ei kata tarvetta alkuunkaan.

pirattimies: ”Huolestuttavaa on että Politiikka osiolla on varmaan 90% meikäläisen aloituksia ekalla sivulla.”

Niistä aloituksista valtaosa ei muuten kuulu ”Politiikka”-osioon. Politiikka-osio on IT-alan, sananvapaus ja yksityisyys, yms. agendaa liippaavat asiat. Vaikka agendan ulkopuoliset asiat ovatkin tärkeitä, ne kuuluvat Yleinen keskustelu -kategoriaan. Lue kategorioiden kuvaukset. Oma sähköautokeskusteluni esimerkiksi on Politiikka-osiossa ainoastaan, koska Yleinen keskustelu -kategoriaa ei oltu luotu siihen aikaan, kun loin sen. Siellä on ydinvoimaakin puitu ja päästöjä, kuin myös sellaisia sähköautoilun etuja, jotka eivät liity viherajatteluun.

Asiat asiana, eli itse en ainakaan pistäisi pahakseni, jos keskustelut moderoitaisiin niille kuuluviin kategorioihin, ja tämä sisältää luonnollisesti itse aloittamani topiikin myös. Ei kyseessä ole mikään sensuuri, ainoastaan foorumin pitäminen siistinä ja siinä järjestyksessä jota on kaavailtu, että voisi kustakin aiheesta keskustella ilman off-topicin floodia.