Vs:Kööpenhaminasta laskuhumala

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kööpenhaminasta laskuhumala Vs:Kööpenhaminasta laskuhumala

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 20.12.2009 at 22.05
Profiilikuva käyttäjästä whiic

pirattimies: ”Mutta et osaa ajatella niin pitkälle.
Ihminen osaa ajatella yleensä vain oman navan ympärillä asioita eikä nää kauemmaksi.
Ihminen ei osaa ajatella mitä tapahtuu 10.000v päästä saatika miljoonan vuoden päästä.”

Puhut nyt miehestä, joka näkee lyijyhyytelöakun toiveena tulevasta, paremmasta akkuteknologiasta. Fakta on, että hänen tulevaisuuden toivonsa on jo aikoja sitten ohitettu muinaisilla NiCd-kennoilla, saati sitten uudemmilla NiMH, Li-ion, Li-pol, pian myös litium-rikki-akku, joka suunnilleen kolminkertaistaa energiatiheyden suhteessa tämänhetkisiin parhaisiin akkuteknologioihin (litium-pohjaisia nekin) ollen kymmenkertaisesti parempi kuin lyijyhyytelöakku.

On myös aika hassua, että joku sanoo fuusiovoiman ratkaisevan ”vain” energiaongelman, kun se todellakin ratkaisee myös energiantuontannon raaka-aineongelman (kaivos, öljynporaus, jne. ympäristövahingot) ja rajattomalla energialla voitaisiin vaikka suodattaa ilmakehässä jo olevat CO2 pois, nesteyttää se ja haudata tai vaikka ampua raketilla kuuhun (luonnollisesti sillä oletuksella, että raketti polttaa esim. vetyä, joka ei tuota kasvihuonekaasua palaessaan, ja jota on helppo synteettisesti valmistaa jopa likaisesta tai suolaisesta vedestä (ts. ei tarvita edes kallisarvoista pohjavettä) ja rajattomasta sähköstä, tai vaihtoehtoisesti palauttamalla hiilen palamiseen tarvittava energia sille, hajauttaa se hapeksi ja hiileksi ja rakentaa siitä vaikka iso vuori. Kuljetuksen päästöt eivät merkkaa, jos autot kulkee välillisesti fuusioenergialla (esim. korkeakapasiteettiset akut tai vetykenno).

Rajattomalla energialla voi myös puhdistaa rajaton määrä juomavettä ihmisille. Merivettä voisi tislata mielin määrin eroon suolastansa, samalla lähtee muutkin epäpuhtaudet. Lisätään vain tarpeellisia hivenaineita ja se on priimaa.

Rajaton energia on myös kutakuinkin sama kuin rajattomat kierrätysmahdollisuudet, sillä kierrättäminen kuluttaa vähintäänkin energiaa vaikka säästääkin raaka-aineita.

Ennen kaikkea, rajaton energia tekisi koko CO2-keskustelun täysin turhaksi. CO2-päästöt romahtaisivat välittömästi sillä rajaton energia on halpaa sen jälkeen, kun tekniikka on kypsää. Vihjeenä vaan, että tuulivoimakaan ei ole yhtään sen enempää kuin fuusiovoima: puhdasta energiaa. Ja kumpikaan ei tänä päivänä toimi. Tuulienergian suurin vika on, että se ei teoriassakaan toimi koskaan tulevaisuudessa.

Täytyy kyllä sanoa, että OSQ osuu täysin nappiin siinä, että tuo kulutususkovaisuus on täysin järjenvastainen taistelussa lamaa vastaan. Pitäsi kuluttaa ja kuluttaa lisää, jotta toiset saa tuottaa. Jos tätä ajattelee suomalaisena, suomalainen kuluttaa, jotta kiinalainen saa tuottaa. En ymmärrä miten suomalainen kulutus edistää suomalaisen oloja. Moni puhuukin maailmantaloudesta… mutta talous ei koskaan käynyt laskussa siellä Kiinassa, jota globaali kulutus tällä hetkellä eniten rahoittaa. Keskeytymätöntä nousukautta, jota Länsimaat ovat ruokkineet koko laman aikana kehoittamalla ostamaan uuden television juuri nyt.