Vs:Koulu-uhkaus Joensuussa on perätön

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Koulu-uhkaus Joensuussa on perätön Vs:Koulu-uhkaus Joensuussa on perätön

Julkaisija Vastaukset
Xurs # Posted on 3.9.2009 at 9.47
Profiilikuva käyttäjästä Xurs

Viestini sisältää jonkinlaisen muiden oppilaiden version tapauksesta. Lochness on käsittääkseni itse esimerkiksi koulussa noista asioista ääneen puhunut. Itse kimmastuin siitä, että Lochness näyttää mielestään olevan ainoa uhri, ja nuo asiat liittyvät siihen. Hän on itse antanut itsestään melko huonon kuvan kanssaopiskelijoilleen ja moni pelästyi ja ahdistui perjantaina kuultuaan hänen puhuvan raiskauksista ja koulusurmaajista. Oppilaat pelkäsivät jopa henkensä puolesta viimeistään tiistaina kun hän meni kouluunsa iltapäivän puolella; siihen tosin vaikuttanee sekin, että koulu tiedotti ettei hän ole palaamassa takaisin ainakaan tällä viikolla ja oletus oli, että hän on poliisin hallussa. (Tiedotus ++).

Kuitenkin, jätkä ei ole mielestään tehnyt mitään väärin, ja esitin siihen oman eriävän mielipiteeni, joka perustuu jokseenkin siihen, mitä asian toinen puoli on kokenut.

Mietin asiaa pitkälle yöhön, ei oikein edes uni tullut. Objektisuudesta pitävänä voisin tässä joutessani listata varmat faktat:

– Pe 28.8. Lochness puhuu koulun tilaisuudessa raiskaamisesta ja koulusurmaajista. Tämä aiheuttaa pelkoa.
– La-Su 29.-30.8. Huolestuneet oppilaat ja/tai oppilaiden huoltajat ottavat yhteyttä kouluun.
– Ma 31.8. Poliisi noutaa Lochnessin kotoaan ja tutkii koulu-uhkausta.
– Ti 1.9. Lochness käy koululla ja hänen tulonsa aiheuttaa miltei paniikkia. Hän viettää aikaa käsittääkseni opettajanhuoneessa ja poliisi saapuu koululle.

Eilen keskiviikkona liikkeellä oli lähinnä pelkoa, sekaannusta ja ilmeisesti jo jonkinlainen orastava tiedostus ylilyönnistä. Tänään torstaina tiedossa on poliisin tiedotustilaisuus asiasta klo 12.30 koululla.

En tiedä missä vaiheessa tilanne muuttui ”pelottaa kun tuo outo jätkä puhuu kouluampujista” -tyylisestä huolestuneisuudesta siihen, että poliisi tutki, oliko Lochness uhannut koulua. Se saattaa olla peräisin oppilaalta/oppilaan vanhemmalta, koulun henkilökunnalta tai vain poliisin oma keksintö.

Se, mitä oikeasti tapahtui on tuskin mitenkään mustavalkoista, mutta parhaassakin tapauksessa Lochnessin kannalta (tyyliin hirvittävien väärinymmärrysten sarja) jää kaksi asiaa, joita en ymmärrä.

1) Miksi Lochness päätti puhua kys. aiheista koulun tilaisuudesta?
– Suoraan sanottuna minun mielestäni jätkä ei voi olla muuta kuin joko sairas tai tyhmä. Huomiohakuisuus sisältyy noihin.
2) Miksi Lochness ei ymmärrä, että tuollaisella voi olla seurauksia?
– Jos poliisi kertoo nyt tiedotustilaisuudessa että ”sori meidän moka”, jäljelle jää silti muiden oppilaiden pelko. Sekin tosin on selvitettävissä, mutta lienee melko ymmärrettävää että sitä on olemassa. Lochnessin viestistä (joka on tosin tunteikkaasti kirjoitettu, kuten ensimmäinen viestinikin) ei käy ilmi se, että hän tiedostaisi tapahtumien laajuuden ja että kukaan muu kuin hän itse olisi kärsinyt.

On mahdollista, että koulun henkilökunta ja/tai poliisi toimi tilanteessa väärin, tosin mahdollisesti oppilailta/vanhemmilta tulleiden vääristelevien väitösten vuoksi, toisin sanoen, jos joku virheellisesti sanoi koulun henkilökunnalle ja/tai poliisille että Lochness on uhannut tehdä jotakin.
Uskon että oppilaatkin pystyvät ymmärtämään sen, ihan siihenkin asti että hän haluaa olla erilainen ja käsitellä arkoja aiheita.
Mutta siitä en olisi niin varma että onko Lochness muuten antanut itsestään erityisen hyvää kuvaa. Ts., on aika lapsellista odottaa että muut tykkäisivät jos on syrjäänvetäytyvä ja about ainoana kommunikaationaan kuvailee väkivaltaisia raiskauksia vastentahtoisille kuulijoille ja kertoo kuinka turhauttavaa kaikki on.

Ts., kukaan tuskin erityisemmin pitäisi Lochnessistä vaikka poliisi ei olisikaan tutkinut onko hän uhannut koulua, ja se on Lochnessin itse aiheuttamaa. En väitä etteikö hän tiedostaisi sitä itsekin, en tiedä, mutta kunhan haluan poistaa lukijalle mahdollisesti syntyvän mielikuvan, että Lochness olisi kaikkien kaveri ja kaikki kävelisivät käsi kädessä aurinkoisella niityllä syöden jäätelöä vain jos se pirun poliisi ei olisi nakannut häntä putkaan.

Osa oppilaista on jopa miettinyt, täyttääkö Lochnessin koulussa esittämä taide koulukiusaamisen ja/tai seksuaalisen häirinnän tunnuspiirteet.

Ja pohjimmaisena on todellakin se tosiseikka, että jos Lochness ei olisi esittänyt ihmiskunnan pimeätä puoltaan käsittelevää taidettaan koulun tilaisuudessa, jupakka ei olisi alkanutkaan. Kaikelle on paikkansa, Lochness sanoi asioita väärässä paikassa väärään aikaan. Hänen itsensäkin olisi hyvä ymmärtää se.