Vs:Kovalevyille kasettimaksu

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kovalevyille kasettimaksu Vs:Kovalevyille kasettimaksu

Julkaisija Vastaukset
Topi # Posted on 3.1.2011 at 19.56
Profiilikuva käyttäjästä Topi

Tuota minäkin pelkään, että yhä useampi kivijalkakauppa tarjoaa sellaisia bulkkituotteita kuin merkkivalikoimia, kun sitä pienemmät kituuttavat maksujen takia entistä pienemmin ja ehkä katoavat. Ennen 95-lukua oli paljon pieniä tietokoneliikkeitä, missä oli hinnoissa kilpailuvaraa. Missä ne nykyään ovat? Verkkokaupoissa, kohta saadaan sitten tietää, ettei ulkoisia ole myynnissä kuin kivijalkakaupoissa isommassa hinnassa. Paljon paljon muutakin on menetettävissä, jos Viveca Stillin mukaan on hyvitysmaksu laajennettavissa ensi vuonna sisäisiin tallentaviin asemiin tietokoneissa. Tämä pitää selvittää. Suomi ryssi jo muutaman kerran mahdollisuudet saada ulkomailta tienestit, mutta sitten tyssäsi tekijänoikeusriitoihin ja näitä hyötyjä ei tienattu yhtään mitään. Nyt pitäisi koittaa jotain rohkeaa ja isolla määrällä, että vaikutuksia syntyy selvät tienestit tänne kotimaahan. Suu apposellaan ollaan ihmeissään, miten tekijänoikeustienestit on ”puolillaan” kun oikeat syyt löytyvät muualta kuin missään hemmetin piratismissa. Lobbarit huijaavat ja että piratistit ostavat oikeita tuotteita paljon enemmän kuin tavallinen, lainkuuliainen tallustelija. Ärsyttää nämä lobbarit, jotka valehtelevat muka tutkimuksistaan ja kuinka Suomessa menetetään tuloja.

Vähän sama vertaus kuin jos Suomessa maksaa pullollinen kallista viinaa 30 € ja toisessa maassa 20 €, niin kyllä siinä saa kolmella pullolla yhden ilmaiseksi. Jos Suomi aikoo esimerkiksi nostaa 40 € per pullo, siinä mielellään matkustaisi 2 pullon takia ja saa 2 pullolla ilmaiseksi. Raha valuu ulkomaille, vaikka rahaa pitää kerätä meille päin. Näin karkeasti ilmaistuna.

Sanon tämän vain kerran, Suomella ei ole tahtoa ottaa tienestejä ulkomailta vaan mieluummin törsää, kun säästäväiset suomalaiset tuhlaa rahat ulkomaille teostoveroja pakoon. Ei ehkä mene kauaa, kunnes hokataan, että tietokoneiden uusia muistejakin pitäisi penätä lisäveroja. Koska ne saattavat jäädä välimuistiin silti pyörimään niin kuin kodinkoneet (Sellainen välimuistiin jääviä muisteja on tulossa. Sähkökatkon vuoksi esim. ja uskotellaan niissä olevan ”musiikkia”, pesukone pomputtaa erään Jari Sillanpään musiikin tahtiin ja maksuja ropisee).

Tarvitaan paljon uudistuksia ja kokeilunrohkeita projekteja kuten esim. Spotify mutta tätä parempaa ja Suomelle sopisi hyvin joku digitaalinen kauppapaikka tarjoamassa tuotteita laidasta laitaan , missä voi ladata ilman vaikeuksia tekijänoikeuksien kanssa. Mutta tällainen torpataan Suomessa heti näkemättä hyödyllisyyksiä. Yksi esimerkki on Suomen tunnettavuus maailmassa ja kenties muuallakin innostutaan lataamaan suomalaisia tuotteita kuin joku ”unknown artist” ei kiinnosta mutta artisteja voi kiinnostaa paremman tienestin saaminen ja tällä tavalla Suomi voi saada myös veronsa ja voittonsa tänne artisteilta yms. muiltakin.

Hävettää paljon ne poliitikot ja lobbarit, jotka eivät tajua tekniikan kehityksestä hölkäsen pöläystäkään.

Kiitos vain Suomi, teette tästä työttömyydestä vielä isompaa. Eräs kertoi Ahvenanmaalla, kuinka Suomi yrittää estää Verkkokauppa.comin veronkierron Ahvenanmaalta tullauksen kierrosta. Siinä sitten aiotaan aloittaa YT-neuvottelut ehkä yli 100 henkilölle. Kaunis kiitos viimeiselle palkkatilille.

Nyt on aika aloittaa vuoden 2011 kampanja Piraattipuolueen puolesta. Helpotti tuo alkuavautuminen.