Vs:Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä?

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä? Vs:Kuinka moni tahtoisi piraattilääkkeitä?

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 21.6.2009 at 9.27
Profiilikuva käyttäjästä OjM

Tuotanoin. Piratismihan on käsittääkseni edelleenkin laittomasti kopioitujen ohjelmistojen, musiikin tai muun sellaisen myymiseen liittyvä juttu. Eihän kukaan ole täällä sitä laillistamassa.

Piratismi ei kauheasti liity lääkkeisiin, kyseessä taitaa olla teollisuusvakoilu tai jotain, mikäli tutkitaan toisen kehittämää lääkettä ja aletaan myymään sitä, jolloin se on vielä patenttirikkomuskin.

Vaikka Piraattipuolueella onkin vähän provosoiva nimi, ei se tarkoita sitä, että kaikki mitä se ajaa on piratismia.

Erona ajatusleikilläsi ja todellisuudella on se, että ”piraattilääkkeesi” tulee tehdä salassa ja kiinnijäämisen pelossa, eikä ole ihme mikäli se ei olisi ihan yhtä pätevä kuin alkuperäinen. Kuitenkin, apteekkeihin ja lääkäreiden suositeltavaksi päästäkseen sitä pitäisi testata aika pätevästi. Ei ne ihan mitä tahansa mömmöä anna.

Jos lääkepatentit lakkautettaisiin, alkuperäinen lääke olisi saatavilla halvemmalla ja tuollainen lääkkeen kopiointi olisi sallittua. Jos kopioija pystyy tuottamaan lääkettä halvemmalla, se on todennäköisesti halvempaa. Kuitenkin niitä kopiolääkkeitäkin täytyy testata riittävästi, ainakin mikäli ne eivät ole ihan täsmälleen samaa ainetta kuin alkuperäinen.

Tilannehan olisi sama useampien lääkkeiden kanssa kuin nyt tulehduskipulääkkeiden kanssa, niitähän on monia jotka ovat kuitenkin samaa mömmöä. Ensin tuli Aspirin nyt meillä on Buranat sun muut. Kehtaatko syödä buranaa? Sehän on puhdas kopio.