Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 21.11.2009 at 11.57
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Ei se ihmisten tyhmyydestä johdu vaan viitseliäisyydestä, kiinnostuksen puutteesta, tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista. Kaupasta ei voi ostaa konetta ilman Windowsia muuta kuin osina. Valtaosaa käyttäjistä ei kiinnosta koko käyttis niin kuin ei kuuluisikaan. Kunhan saa asiat tehtyä niin hyvä. Jos kaupassa olisi testattavana samalla raudalla oleva Ubuntu-kone ja Windows-kone, ja Ubuntu-koneen hinta olisi sen 50€ halvempi niin tod näk linuxin käyttäjämäärät kasvaisivat kohisten. Mutta kun ei ole niin ei ole.

CAD-ohjelmistoja toki tarvittaisiin linuxille ja monia muitakin softia ennen kuin kaikki yritysten koneet voisi vaihtaa linuxiin. MS officen paremmuudesta voidaan olla montaa mieltä. On ollut tutkimuksia jotka osoittavat OpenOfficella työskentelyn olevan tehokkaampaa. MS:n tiedostomuodot toki aiheuttavat joskus ongelmia muotoilun suhteen OO:ssa. Suomen ja monien muiden maiden hallinnoissa sekä EU:n komissiossa on muuten tehty suositukset avointen formaattien käytöstä ettei oltaisi yhden amerikkalaisen firman armoilla yms. Luulisi niiden käytön sitä kautta hieman lisääntyvän. Tosin EU:n komissio onnistui jotenkin sössimään senkin suosituksen hiljattain eikä siellä ilmeisesti enää avoimia formaatteja suositella. :) Ja eikö siihen MS officeenkin ollut tulossa ODF-tukea vai muistanko ihan väärin? MS Officesta tulee vai tuliko jo selainversiokin. Noh, joka tapauksessa on se Office vielä ongelmallinen tietyissä tapauksissa, mutta parempaan suuntaan menossa sekin kovaa vauhtia.

Peleistä sen verran että eiköhän ne siirry pilveen lähitulevaisuudessa. Ei tarvitse välittää erilaisista raudoista, tehoista yms. Kaikin puolin paras ratkaisu.

Tuli noista CAD:stä mieleen, että kuinkahan monen yrityksen tarvitsisi kysellä AutoCADiltä linux-versiota että sellaista alettaisiin tarjota. Veikkaisin että vaikka sellainen pienehkö 100 suunnittelijan suunnittelutoimistokin saisi jo suht mittavat säästöt, jos CAD:iä voisi ajaa keskuskoneella ja suunnittelijoilla olisi vain tyhmäpäätteet. LTSP-systeemi siis. Rautasäästöjä ja päivityskustannuksia saisi ainakin alas. Tai miksei sitä CADiä saisi Autodeskin pilveen. Aika paljon josseja, mutta ei se nyt kuitenkaan minusta mikään mahdoton ajatus ole että sellaisiin järjestelmiin voitaisiin siirtyä lähitulevaisuudessa.

Linux ”floppasi” miniläppäreissä koska niissä käytettiin turhaan rampautettuja linuxeja. Ajateltiin että ei sillä tarvitse muuta kuin selata nettiä eikä niillä sitten muuta tosiaan voinut tehdä, vaikka täysverinen jakelukin olisi niissä ihan hyvin pyörinyt. Valmistajat ilmoitteli vuoronperään että linux-koneita olisi palautettu enemmän kuin Windows-koneita ja että saman verran palauteltiin. Tiedä sitten oliko ne edes mitään erityisiä floppeja. Suomessa myynnit lopetettiin mutta kyllähän niitä käsittääkseni muualla on vieläkin kaupoissa. Lisäksi on tulossa näitä Ubuntun netbook remixillä varustettuja jotka taitavat olla huomattavasti pätevämpiä laitteita kun jotkut xandros-kokeilut.

Ja ei se ilmainen siis ihan itsestään lisäänny vaikka olisikin sopiva jollekkin käyttäjäryhmälle. Ei tosiaan voi ostaa sitä linux-konetta kaupasta.. ”Normaaliin” kotikäyttöön vapaat ohjelmistot ovat mielestäni täysin valmiita. Itseäni ei ainakaan kotikoneella haittaa jos jossain satunnaisessa .docissa on marginaali hieman väärässä kohdassa. Tämmönen ”normaali” kotikäyttäjäryhmä on aika valtava.