Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 21.11.2009 at 18.32
Profiilikuva käyttäjästä OjM

”Yksikään noista CAD-ohjelmista ei tarjoa millään tavoin samasta maailmasta olevia ratkaisuja, kuin kaupalliset (windows) tuotteet. Lähimmäs pääsee blender, joka on ihan jees softa kotinäpertelyyn” Et sitten edes vilkaissut sitä listaa? Varicad on ihan kaupallinen ammattitason Windowssofta jota saa myös Linuxille. BRL-CAD samoin, se on tosin myös avokoodia ollut hyvän aikaa. USA:n armeija käyttää sitä esim. asesysteemien mallinnuksessa ja analysoinnissa. http://brlcad.org/d/about

Blenderi taas ei ole samalla tavalla CAD-softa kuin nuo. Se on ihan ammattitason animaatio ja mallinnuskapine, joka sattuu sisältämään myös pätevän pelimoottorin.

”Enpä ole nähnyt yhtäkään netapplicationsia luotettavampaakaan lähdettä, etkä itsekään sellaista kyennyt esittämään.”
No luottaisitko enemmän Microsoftin sisäisiin tutkimuksiin jotka totesi Linuxin olevan käytetympi kuin Mac OSX?

”Floppi tuli siitä, että Linuxin menestys miniläppäreissä piti olla paljon suurempi, kuin edes nykyinen 30% koska MS:llä ei ollut tarjota mitään kunnollista tuotetta niihin”
Mielestäsi siis yli 30% markkinaosuus on floppi? Kyllä se siitä vielä nousee smartbookien myötä kunhan joku saa niitä ulos joskus, mielellään ei liian karsitulla käyttiksellä. Mutta ei se yli 30% ole mitenkään huonosti, etenkään kun bonuksena ihmiset sai halvempia netbookeja kun Microsoftin oli pakko alkaa kilpailemaan hinnalla rankemmin.

”Kyllähän minäkin ja kaikki mun kaverit tietää Linuxista ja on jopa käyttänyt sitä. Silti kaikki käyttävät Windowsia. Jopa minun isäni tietää Linuxista ja olisin sen vanhaan romuun läppäriin pistänyt XP:tä kevyemmän Ubuntun, mutta kun ei kelvannut.” Se ottaa aikansa, nyt isällä on toisessa koneessa Ubuntu, saanut erääseen perheeseen laitettua Ubuntukoneen kun Windowskonetta piti olla rassaamassa koko ajan, nyt näiden pojan perhe pyytää laittamaan sitä ”Linuxia” kunhan joudan… Aikansa se ottaa… Mutta todennäköisesti kaverisi on enemmän IT-porukkaa kuin valtaväestö, joka ei yksinkertaisesti tiedä Linuxista. Häpeä olisi jos alan miehet eivät tietäisi.

”Mitäs väliä sillä on mikä jakelu se expressgate on? Sanoin ettei tuollaisella buuttaavalla selaimella tee normi tietokoneessa mitään ja siksi tuo ChromeOS tuskin tulee menestymään sen enempää kuin tuollaiset expressgatetkaan.”
No, naureskelenpa vain että koneellasi on kaikesta huolimatta Linux. :) Ei kestä mahdottoman pitkään kuin useimmilla on, tiesivätpä sitten tai eivät.