Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 21.11.2009 at 19.19
Profiilikuva käyttäjästä OjM

”Oma lopputulemani tästä keskustelusta kuitenkin otsikkoon ”Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?” on se, että ei sitä rahaa vaan ”anneta Microsoftille” vaan sillä ostetaan tuotteita ja palveluita, jotka hyvin usein ovat varsin perusteltuja hankintoja. Ei ne alan IT-ihmiset (etenkään Suomessa) ihan täysiä idiootteja ole, eikä ole perusteita heidän ammattitaitoaan alkaa kyseenalaistamaan. Toki valtion ja kuntien pitää ehdottomasti hankinnoissaan pyrkiä (aina kun mahdollista) säästämään rahaa ja tukemaan suomalaista ohjelmistotuotantoa, joka loppujen lopuksi tuo maailmalta sitten verotuloja takaisin.”

No vastaanpa vielä tähän. Mikäli ei kilpailuteta tuotteita, vaan pidetään sitä Microsoftin ohvisea ainoana mahdollisena, sitä rahaa ”annetaan” aika tehokkaasti Microsoftille. Ranskassa poliisien IT-budjetista säästyi 70% Openofficen Linuxin ja muiden avulla, eikä koko vaihtoa ole edes vielä suoritettu. Eikö olisi varsin järkevää ainakin järjestää jokin porukka katsomaan mitä siellä oikeasti on tehty ja voisiko samaa soveltaa täälläkin? Tarvitseeko jokainen oikeasti sen MSOfficen? Ehkeivät ole idiootteja, muttei heillä välttämättä ole kokemusta muualta kuin Microsoftmaailmasta.