Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 22.11.2009 at 10.59
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Kerro nyt ihmeessä esimerkkejä IT-hankkeista, joissa ei käy mielessä kenelläkään muut vaihtoehdot kuin MS ja se johtuu ammattilaisen osaamattomuudesta. Itse kyllä uskon siihen, että ainakin yritysmaailmassa raha-asioita kyllä pohdiskellaan ihan ensimmäisenä. Kunnan ja valtion kohdalla saatetaan sitten mennä sieltä missä aita on matalin, eli ulkoistaa kaikki jonkun muun huoleksi.

Sitä paitsi usein se alusta valitaan sen hankitun ohjelmiston perusteella eikä päin vastoin. Esim. itse kun olin automaatiotiimissä töissä eräässä suomalaisessa suuryrityksessä niin siellä oli esim. vielä pari vuotta sitten (ja varmaan vieläkin) windows 2000-läppäreitä, kun anturin konffaussofta ei muissa käyttiksissä toiminut.

Ja joo, olis järkevää pistää porukka kattomaan mitä siellä on tehty. Olis jopa järkevää perustaa valtiolle ihan työryhmä/asiantuntijatiimi auttamaan kuntia ilmaisten vaihtoehtojen käyttöönotossa.