Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
Naseag # Posted on 19.11.2009 at 13.06
Profiilikuva käyttäjästä Naseag

Olet aivan oikeassa komponenttien suhteen, se on se halvin osuus. Kouluttamisessa ei ole niinkään kyse lapsista, jotka harjoittelevat ensimmäistä kosketusta tietokoneisiin. Kyse on henkilökunnasta, joka käyttää työkseen näitä laitteita. Ei ole myöskään mieltä haukkua henkilökuntaa yksinkertaiseksi, sillä pysyminen käyttöjärjestelmien mukana ei ole heidän bisnes. Heidän hommansa on pitää yllä kaupungin/valtion palveluita ja tällä hetkellä se näyttää helpoiten hoituvan mikkisoftan tuotteilla.

Tätä hommaa pitäisi lähteä ehdottomasti kehittämään projektivetoisesti. Tarvittaisiin harkittu suunnitelma, jolla kunnanjohtajat saadaan puhuttua Linuxiin. Tämä tarkoittaa siis verkon, koneiden, asennusten, hankintojen, palveluiden, koulutuksen ja ennen kaikkea siirtymän tarkkaa suunnittelua. Dynaamisella konespeksillä saadaan jatkuvasti laskettua päivän hinta esimerkiksi 300 oppilaan koululle. Samoin osataan myös sanoa siirtymäaika, jonka muutos tulee viemään. Muutos tulee kuitenkin lähteä pienistä, sillä siellä se lisensointi on kalleinta.

EDIT:
Tuli juuri hajatelma mieleen. Ehkä keskustelu pitäisi viedä aluksi Linux-koulutuksen lisäämiseen. Mikäli Piraattipuolue saisi vaikutettua siihen, että peruskoulun atk:n opetussuunnitelmaan saataisiin pakollinen Linux-koulutus. Tämä toisi aidon vaihtoehdon ja mahdollisesti 20 vuoden päästä muutospaine saattaisi olla huomattavasti pienempi, jos Linux saadaan yleistymään kodeissa. Puhelimethan nojautuvat jo vahvasti avoimeen lähdekoodiin ja vahvistavat jatkuvasti asemaansa käytetyimpänä tietoteknisenä laitteena.