Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
slux # Posted on 10.12.2009 at 11.06
Profiilikuva käyttäjästä slux

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Kerro nyt ihmeessä esimerkkejä IT-hankkeista, joissa ei käy mielessä kenelläkään muut vaihtoehdot kuin MS ja se johtuu ammattilaisen osaamattomuudesta. Itse kyllä uskon siihen, että ainakin yritysmaailmassa raha-asioita kyllä pohdiskellaan ihan ensimmäisenä. Kunnan ja valtion kohdalla saatetaan sitten mennä sieltä missä aita on matalin, eli ulkoistaa kaikki jonkun muun huoleksi.

Otetaanpa kaikki yleisökäytössä olevat nettiselailukoneet joita on pääasiassa kirjastoissa (mutta toki myös monessa muussa paikassa) kaikkein selvimpänä kohteena. Aika paljon muutenkin veikkaan, että löytyy työpaikoilta koneita joilla ei paljon muu kuin ne tavalliset toimisto-ohjelmistot, sähköposti ja selain pyöri. Ehkä CAD, 3D-mallinnus ja muut erikoisohjelmistot eivät ole riittävällä tasolla, mutta kyllä sellaisia tarvitsevat edustavat melkoisen pientä osaa käyttäjäkunnasta (ja lukuisiin varsin eksoottisiinkin käyttötarkoituksiin kyllä löytyy nykyään vapaita ohjelmistoja vaikka omalla alueellasi nyt ei sattuisikaan näin olemaan, yhden kertomat anekdootit on harvemmin yleistettävissä koskemaan kokonaistilannetta)

jarkkoph kirjoitti:
Quote:
Aika pitkälle halvimmaksi yritykselle tulee valita ne tuotteet, joita työntekijät osaavat parhaiten käyttää. Sillä ei ole mitään merkitystä vaikka OPEN SOURCE softa olisi kuinka hyvä ja ilmainen jos sitä ei kukaan osaa käyttää. Tälläisessä tilanteessa kustannukset saattavat nousta niin suuriksi, että vaikka firmalle maksettaisiin OPEN SOURCEN käyttämisestä se ei silti ole kannattavaa verrattuna maksulliseen softaan, jonka ominaisuuksista työntekijät saavat kaiken irti ja joita työntekijät osaavat käyttää mitään koulutusta.

Usein kuultu argumentti, itse vaan vähän epäilen sitä vallitsevaa osaamisen tasoa Windowsin tai Officen kohdalla. Ajatus kai kulkee jotenkin niin, että ihmiset osaisivat näitä kouluttamattakin erityisen mainiosti käyttää siksi kun ne nyt vaan on kaikkialla, mutta väittäisin kyllä että ne käyttötaidot ovat hyvin vaihtelevalla tasoilla eri ihmisillä ja nuo tuotteetkin sinänsä ovat kokeneet aika huomattavia muutoksia vuosien saatossa joten kyllä niitäkin opettelemaan on joutunut. Erikoisempien sovellusalojen ohjelmissa en tiedä onko yhtä voimakasta monokulttuuria, mutta kuten sanottu niin vaikka tällaiset rajattaisiin poiskin niin vielä riittää paljon konekantaa.

Quote:
Tästä syytä olen aina ihmetellyt miksi firmat taistelevat niin paljon yksityiskäyttöön tapahtuvaa piratismia vastaan, koska on firman etu, että potentiaaliset työntekijät osaavat käyttää heidän tuotteitaan mahdollisimman hyvin. Eli on firman etu, että kaikki ja sen koira leikkivat kotona juuri heidän CAD tuotteellaan.

Ovatko nämä ammattilaiskäyttöön kalliita tuotteita tekevät ohjelmistofirmat sitten profiloituneet mitenkään erityisen suurina piratisminvastaisina taistelijoina? Onko koko ohjelmistopiratismin vastainen taistelu muutenkaan erityisemmin kotikäyttäjiin kohdistunutta?