Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
Nuppi # Posted on 11.12.2009 at 15.05
Profiilikuva käyttäjästä Nuppi

jarkkoph kirjoitti:
Quote:Jos esimerkiksi ohjelmistoihin menee vaikka yhden virkamiehen päivän palkkaa vastaava summa rahaa onko se paljon vai vähän riippuu lähtökohdista. Joidenkin mielestä valtio ei saisi investoida senttiäkään työntekijöidensä ohjelmistoihin kun taas toisten mielestä työntekijöille on hankittava uusimmat ohjelmistot hinnasta viis, koska kyse on lopulta kuitenkin vain päivän tai muutamien päivien palkkaa vastaavista rahasummista.

Lisenssiasioissa kaupungit, sairaalat ym. muut maksavat vuosittain miljoonia euroja ohjelmistolisensseistä.
Se on eri asia kuin 10 hengen yritys, joka ostaa 3D studio maxin työntekijöilleen. Vielä kun toimistotyöaseman elinikä on se 3v niin rahaa kyllä virtaa ovista niihin ikkunoihin.

Tietysti palkkakuluihin nähden lisenssikustannukset on pieniä (miljoonat vastaan kymmenet miljoonat), mutta jos sitä ajattelua pikkusen voitaisiin kehittää siihen malliin, että mitenkäs muuten me voitaisiin tämä ftp-serveri toteuttaa kuin Windows Server Enterprise käyttiksellä ;)

Nämä on monimutkaisia juttuja, ongelma on enemmänkin siinä, että julkisella puolella raha tulee siitä ”mystisestä säkistä”, joka ei lopu koskaan. Riippuu tietenkin siinä mitä priorisoidaan. Populistisesti voisi vaikka verrata retuperällä olevaa vanhustenhoitoa ja sen säästöjä miljoonien ohjelmistolisenssihankintoihin :)