Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
OSQ # Posted on 11.12.2009 at 19.46
Profiilikuva käyttäjästä OSQ

Mikki softa edustaa lisensseineen ja markkinaosuuksineen monopolimaailman edistymistä. Tuskin mitään monopolia nurin saa, ainakaan pikavauhtia. Tasapainoa voidaan luoda suosimalla avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Minkä tuotteen kukin valitsee on aina valitsijan käsissä. Jotta vaihtoehdot olisi saatavilla, on maksetun median muurien raoista saatava tietoa tihkumaan. Minulla on huonoja kokemuksia kaikista alustoista joita olen käyttänyt ja ollut kehittämässä, ja aina kun tuntuu siltä että alkaisi ohjelmat ja rauta toimimaan, tuo markkinat uutta rajumpaa ja taas niin paljon ”parempaa” tarjolle. Nasa taitaa edelleen käyttää 386 koneita, ihan varmuuden ja kustannusten vuoksi. Olen edelleen sitä mieltä että kaikkien avoimien käyttöjärjestelmien ja ohjelmien olemassaoloa ja toimivuutta tulisi suosia. Mikään mainostoimisto ei tule sitä tekemään ainakaan ilman porkkanaa. Kuvan käsittely on kuuma aihe nykyisin kun kamerat on tulleet digiaikaan. Siksi esim GIMP on mielestäni esittelyn arvoinen, jotta se leviäisi ja kehittyisi. Uudessa läppärissä oli win 7 ja kaikki maksulliset ohjelmat piti ostaa uusiksi kun eivät siinä toimineet. Onneksi, sillä nyt laitoin GIMPit ja OOt sun muut vapaat softat jotka toimii ilman hätiä. Video/audio puolella jouduin tosin pulittamaan toistasataa koska Magixista tykkään.
Rahan tuhlaus/säästöt ja ohjelmien vertailu on hieman hankalaa koska puhutaan niin suurista koko ajan muuttuvista yhtälöistä. Minä suosin vapautta tietoon jotta voisi valita järjellä eikä mainostajien kaunopuheisuuteen nojaillen. ”Mihin näitä senttejä oikein menee?”