Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
Mikko Kunnari # Posted on 12.12.2009 at 22.36
Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

Itse olen sitä mieltä, että Open Officea voisi alkaa piakkoin pukkaamaan virkamieskäyttöön, kunhan sen käyttöliittymä piakkoin saa päivityksensä tälle vuosituhannelle. Ilmeisesti ensi vuoden alussa? Virkamieskäytössä dokumentit ovat varsin yksinkertaisia, eivätkä välttämättä kärsi kovin pahasti yhteensopivuusongelmista.

Esim. Ranskan poliisi vaihtoi 90 000 työasemaan OO:n, josta koitui merkittäviä säästöjä ilman suurempia ongelmia. Windowsin vaihtaminen Ubuntuun taas on tuottanut hyvin pienet säästöt kyseisessä projektissa ainakin toistaiseksi. OO:n vaihtoa voi perustella sillä, että se on suunnattoman helppoa teknisesti toteuttaa, eikä vaadi juuri lainkaan henkilöstön kouluttamista (OO:n uusi käyttöliittymä on jälleen matkittu MS Officesta, joten se on valmiiksi tuttu). Lisäksi koko työskentely-ympäristö ei muutu kerralla. OO:n vaihtamisesta ei siis juurikaan aiheudu kuluja, pelkkiä säästöjä. Samaa ei voi sanoa Windowsin vaihtamisesta Ubuntuun.