Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille? Vs:Kuinka paljon Suomi antaa rahaa Microsoftille?

Julkaisija Vastaukset
pirattimies # Posted on 20.11.2009 at 7.07
Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

Quote:Tuli juuri hajatelma mieleen. Ehkä keskustelu pitäisi viedä aluksi Linux-koulutuksen lisäämiseen. Mikäli Piraattipuolue saisi vaikutettua siihen, että peruskoulun atk:n opetussuunnitelmaan saataisiin pakollinen Linux-koulutus. Tämä toisi aidon vaihtoehdon ja mahdollisesti 20 vuoden päästä muutospaine saattaisi olla huomattavasti pienempi, jos Linux saadaan yleistymään kodeissa. Puhelimethan nojautuvat jo vahvasti avoimeen lähdekoodiin ja vahvistavat jatkuvasti asemaansa käytetyimpänä tietoteknisenä laitteena.

Kyllä. Myös googlen uusi pilvitekniikkainen Linux käyttöjärjestlmä ChromeOS on tulossa ensi vuoden puolella, sitä pitää heti päästä testailemaan kunhan julkaisevat vakaamman version Chromesta Linuxille.

Mutta että menisi nyt 20 vuotta aikaa? Pelit tulevat siirtymään Linuxille entistä enemmän kiitos näiden mobiililaitteiden ja niiden sisältämän saman PC tekniikan jota desktopit käyttävät. Siksi olisi nyt jo äärimmäisen tärkeää laittaa korkeampiin oppilaitoksiin (toki ala-asteelta lähtien) välittömästi Linux opetusta ja painottuen seuraaviin aiheisiin:

– QT (nokian omistama trolltehchin kehittämä GUI rajapinta, KDE4 käyttämä)
– Open Office joka pyörii myös lähes millä tahansa alustalla
– OpenCL, OpenGL jne rajapinnat sekä CUDA tekniikat supertietokoneiden tehtäviin nVidia GPU:lla

Quote:Itse kaipailisin myös jotain editoria linukkaan. Voisi olla ensimmäinen aito syy korvata kannettavan seiska esim. ubuntulla. Varsinkin, jos editori olisi kohtalaisen halpa ja toisi lisää puhtia tienpäällä editointiin. Saa ehdottaa, jos joku on törmännyt. Juuri asensen ubuntun 9.10 -distron studioversion virtualboxiin. En ole vielä kunnolla ehtinyt ottaa savuja ulos, mutta toivon, että sieltä löytyisi jotain uutta kokeiltavaa.

Mitä editoria? Äänieditoria vai tarkoitatko kenties DAW (digital audio workstation) softaa? Siihen on Linuxissa ehdoton kuningas Ardour 2.8 josta tulossa 3.0 versio joskus ensi vuonna. Se on jo niin pro luokan ohjelmisto että on enää käyttäjästä kiinni mitä sillä saa aikaiseksi.

Pelkkien äänten editointiin en tiedä mikä on hyvä softa, Audacity niminen tuli googlella ainakin ensimmäisenä vastaan. mmmm pilvitekniikkaa. haluan sellaisille kursseille. ;)