Vs:Kukkaruukkujen myynnistä raastuvan päätös Tamperee

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kukkaruukkujen myynnistä raastuvan päätös Tamperee Vs:Kukkaruukkujen myynnistä raastuvan päätös Tamperee

Julkaisija Vastaukset
snowballschance # Posted on 21.12.2010 at 19.01
Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

Quote:Kuinkahan vahinkoa kärsineet kauppiaat saavat korvauksia?

Minulla on sellainen käsitys, että Larisa Lisitsynin bisneksen http://www.iltalehti.fi/uutiset/200606024611268_uu.shtml tuhoamista seurasi syvä mediahiljaisuus. Ehkä hän sai korvauksia, ehkä ei. Tässä tapauksessa syyttäjä kaatui käräjäoikeudessa reilusti saappaat jalassa eikä edes valittanut hoviin. Syytteiden perusteena oli se, että joku teki maalaispaikkakunnalla ihan liikaa rahaa, eivätkä maalaiset ymmärtäneet sellaisen olevan mahdollista.

Quote:Luin että syyttäjä aikoo viedä asian hoviin.

Kuinkas muuten. Jos aletaan tuomitsemaan sen mukaan, mitä pahaa työkaluilla tms. voisi tehdä niin koko oikeusjärjestelmä romahtaa lopullisesti. Jollei ole jo romahtanut suurelta osin.

Quote:mutta tuomari haluaa vaan ostaa uuden maasturin ja omakotitalon saamillaan lahjuksillaan mieluummin kuin toteuttaa oikeutta

Jenkkien juttuja. Suomessa on Hyvä Veli-systeemi, jossa oikeus taipuu mutkalle paljon pienemmillä summilla tai jopa ihan ilmaiseksi.

Virkamieslaki koskee oikeusistuinta ja sitä voisi soveltaa, jos tuomion perusteet ovat huolimattomat tai tuomioistuimen toiminta virkamieslain vastaista. Se on sitten eri asia, millä vuosisadalla tuollaisesta oikeusjutusta saisi lopulta päätöksen ulos.

Nostaisin esille ”juridisen singulariteetin” mahdollisuuden. Juridisesta järjestelmästä voi tulla niin kompleksinen, ettei se pysty enää toimimaan vaan tuomioita aletaan antaa käytännössä mielivaltaisesti. Tarve vaikka arpomalla annettuihin tuomioihin riitatapauksissa ei tule häviämään minnekään.