Vs:Kulttuuripolitiikka ja tekijänoikeudet

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Kulttuuripolitiikka ja tekijänoikeudet Vs:Kulttuuripolitiikka ja tekijänoikeudet

Julkaisija Vastaukset
HMS # Posted on 26.10.2009 at 23.06
Profiilikuva käyttäjästä HMS

Heitän tähän esimerkin: Sellaband.com sivustolle liittyi pari viikkoa sitten Public Enemy niminen bändi. Parissa viikossa bändi on kerännyt yli $50000 USD levyn tekoa varten (tavoitteena $250k).

http://www.sellaband.com/publicenemy

Uusien liiketoimintamallien onnistumiset voi toki vielä kuitata yksittäistapauksina, mutta näitä yksittäistapauksia näyttää kertyvän ajan mittaan lisää ja lisää.

Jos PP:n uudet säännöt iskisivät voimaan nyt heti, siitä seuraisi melko varmasti etsikkoaika, ennen kuin suuren rahan kulttuurituotantoa jälleen harrastettaisiin samassa mittakaavassa. En tosin näe tätä ongelmana.

Toisaalta voi miettiä mitä se tarkoittaisi, jos ei kulttuurituotantoon enää kuluttajilta rahaa likenisi (vapaan levityksen takia). Itse tulkitsisin tilanteen niin, että kulttuuria olisi jo tuotettu tarpeeksi, eikä uudelle ole kysyntää. Siinä tapauksessa kulttuurituotantoon käytetyt resurssit vapautuvat muihin asioihin. (Tämä siis oma mielipiteeni – en ole kulttuurin suurkuluttaja.)