Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
HMS # Posted on 26.4.2009 at 14.40
Profiilikuva käyttäjästä HMS

onis kirjoitti:
Quote:Mutta ei tässäkään ole hyvä lähteä sille linjalle, että kaikkialla pitäisi olla yksityisyyden suoja ja kaikki yksityisyyden suoja on pahasta.
Netillä on kasvavassa määrin keskeinen rooli elämissämme, ja tulevaisuudessa tämä trendi vain kiihtyy. Kommunikoimme ystäviemme kanssa, opiskelemme, haemme töitä, hoidamme pankkiasiamme… lista on (melkein) loputon. Ei ole mielestäni kohtuutonta vaatia, että saan nämä asiat tehdä ilman, että ne tallentuvat kokonaisuudessaan johonkin tietojärjestelmään, josta joku voi käydä ne tonkimassa.

Yksityisyyden suojan puute myös mahdollistaa monenlaista väärinkäytöstä. Nykyään esim. terveyskeskuksissa on ongelma, että laitosten työntekijät käyvät vilkaisemassa naapureden, sukulaisten tai vihamiesten terveystietoja, ja sitten leviävät huhut kaupungilla. Samoin kävisi melko varmasti myös netin valvonnalla kerättyjen tietojen kanssa. Perusongelma on, että valvojaa täytyisi myös valvoa, ja kaikki tietovuodot täytyisi estää. Käytännössä tämä on lähes mahdotonta.