Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
HMS # Posted on 26.4.2009 at 13.38
Profiilikuva käyttäjästä HMS

onis kirjoitti:
Quote:
Epäkaupallinen kopiointi:
” Tiedostonjakamista ei ole mahdollista saada kuriin ilman, että kaikkea tätä liikennettä ruvetaan seuraamaan. Länsimainen oikeuskäytäntö on sallinut kirjesalaisuuden paikoittaisen rikkomisen ja ihmisten salakuuntelun, mikäli on ollut vahvaa näyttöä siitä, että nämä ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.”
Niin, sehän nyt olisi outoa, että poliisit tarkkailevat rikollisia. Kaupassakin on muuten videokamerat samaan tapaan kuin useat nettisivut rekisteröivät sen, mitä teet niiden sivuilla. Jos pari poikaa pihistää six päckin giniä, niin olettaisin kyllä että kauppias tekee tästä rikosilmoituksen. Vaikka eihän hän juurikaan köyhdy niiden jälkeen ja onhan varmasti maailmalla paljon pahempiakin rikoksia.

Kaiken tietoliikenteen valvominen on edellytys piratismin taltuttamiselle. Valvonta ei tosin kohdistuisi pelkästään piratismia harrastaviin, vaan koko väestöön. Internettiä valvomalla saatava data on ihan eri luokkaa kuin ruokakaupan valvontakamerasta saatava data. Kaupan kameravalvonta ei kerro mitään poliittisista mielipiteistäsi, ystäväpiiristäsi, terveydentilastasi tai seksuaalisista mieltymyksistäsi. Jo surffaushistoriasi saatta paljastaa nämä asiat.

Yritykset piratismin kitkemiseksi valvonnan avulla johtavat vain teknologiseen kilpajuoksuun, jossa suurin häviäjä on yksityisyyden suoja. Yksityisyyden suoja taas on perustuslain kaikille takaama perusoikeus. Tekijänoikeusrikkomukset eivät ole tarpeeksi vakava uhka yhteiskunnalle, jotta niillä voitaisiin perustella perusoikeuksia loukkaavaa valvontaa.