Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 30.4.2009 at 16.07
Profiilikuva käyttäjästä onis

OjM kirjoitti:
Quote:[quote]– Ainakin se muuttuisi, että ’pikkuviihteen’ vapaaksi tulemisen jälkeen maailmassa olisi helkkarin monta ärsyyntynyttä artistia sekä piilossa pidettyjä kuvia.

Ärsyyntynyttä? Varmasti.
Piilossa pidettyjä kuvia? Mitä hyötyä siitä on? Jos tykkää piirrellä itselleen niin ok, mutta veikkaisin että osa jatkaa samaan malliin ja osa lopettaa taiteilun kokonaan ja hommaa muuta työtä. Monella taiteilijalla varmasti on nytkin kyllä muuta työtä.

Meinaatko että taiteilijat alkaisivat pimeänä myymään toisilleen kuvia joita ei koskaan näytä kenellekään muulle kuin sisäpiiriläisille jotteivat ne joutuisi levitykseen?[/quote]

Niin, Aika Suuri osa varmasti lopettaa – nytkin monet kieltäytyvät laittamasta kuvia internettiin niiden kopioinnin ja muokkaamisen takia.
Ahaa. Ja tämähän ei mitenkään vaikuttaisi heidän työnsaantiinsa, kun heillä on jo muita töitä. Eli ihan hyvin voi vähentää taiteenalan töitä ennestään… en nyt oikein voi sanoa olevani tuosta samaa mieltä.

Yöpöytämateriaaliksihan aika moni menisi. Vaihtoehtoisesti artistit eivät enää laittaisi mitään nettiin, vaan printtaisivat ja kulkisivat kansio kädessään. Minä ainakin tekisin niin. Olisiko se sitten ns. mustan pörssin materiaalia, kun näytän sen ihmisryhmälle (=julkistan sen) ja en anna sitä kopioitavaksi ja muutettavaksi, vaikka minulla olisikin siitä koneella tiedosto? Joutuisinko maksamaan sakkoja?

Jos laki muuten muutettaisiin ja tekijänoikeus poistuisi 10-15 vuoden kuluttua uusista kuvista – mitenköhän vanha materiaali aiotaan poistaa netistä? Lakihan ei kuitenkaan koske mitään teosta, joka on tehty ennen lain muutosta.