Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
OjM # Posted on 30.4.2009 at 21.07
Profiilikuva käyttäjästä OjM

Quote:Niin, Aika Suuri osa varmasti lopettaa – nytkin monet kieltäytyvät laittamasta kuvia internettiin niiden kopioinnin ja muokkaamisen takia.
Ahaa. Ja tämähän ei mitenkään vaikuttaisi heidän työnsaantiinsa, kun heillä on jo muita töitä. Eli ihan hyvin voi vähentää taiteenalan töitä ennestään… en nyt oikein voi sanoa olevani tuosta samaa mieltä.

Niin siis meinasin vain ettei nytkään kaikki taiteilijat sillä elä, vaan ovat muun alan töissä, ei ollut mikään perustelu mihinkään vaan kunhan mainitsin…

Quote:Yöpöytämateriaaliksihan aika moni menisi. Vaihtoehtoisesti artistit eivät enää laittaisi mitään nettiin, vaan printtaisivat ja kulkisivat kansio kädessään. Minä ainakin tekisin niin. Olisiko se sitten ns. mustan pörssin materiaalia, kun näytän sen ihmisryhmälle (=julkistan sen) ja en anna sitä kopioitavaksi ja muutettavaksi, vaikka minulla olisikin siitä koneella tiedosto? Joutuisinko maksamaan sakkoja?

Jos artisti ei halua laittaa tavaraa nettiin, se on hänen päätöksensä. Mistä ihmeestä sait päähäsi että kaikki missään julkaistu pitäisi jaella tiedostomuodossa? Jos et halua julkistaa niin ei ole pakko, mutta jos joku saa tiedoston tai vaikka valokuvan käsiinsä josta skannaa, niin sen kun. Tottakai voit pitää vaikka galleriaa johon et päästä kameraheppuja, eikä sinun tarvitse vaatimuksistakaan huolimatta antaa niitä missään muodossa eteenpäin. Toisaalta, jos sattuu jollakulla olemaan vaikka valokuvamuisti ja piirtää sillä tavalla kopion, niin et voisi sille mitään. Ei sinua voida pakottaa levittämään taidettasi helposti kopioitavassa muodossa, mutta jos joku saa kopion, niin sitä voi levittää.

Quote:Jos laki muuten muutettaisiin ja tekijänoikeus poistuisi 10-15 vuoden kuluttua uusista kuvista – mitenköhän vanha materiaali aiotaan poistaa netistä? Lakihan ei kuitenkaan koske mitään teosta, joka on tehty ennen lain muutosta.

Ääh, mikä tuossa muuttaisi tilannetta tuon ”vanhan materiaalin” suhteen? Yhtäkkiä netistä pitäisi tehdä paikka jossa on vain sallittua materiaalia? Tiedät ettei se ole edes mahdollista, netistä on hyvin vaikea poistaa edes omia henkilökohtaisia tietojaan. Tuosta en taas tiedä että mitä teoksia se koskisi.

Sitäpaitsi, ei Suomen lakimuutos muuta vaikka Ranskan lakeja. Ei se yhtäkkiä muutu kaikkialla. Ensin se todennäköisesti muuttuu Ruotsissa, sitten Suomi on mahdollinen myös ja niin edelleen.