Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
Gagis # Posted on 17.5.2009 at 20.27
Profiilikuva käyttäjästä Gagis

Teppo kirjoitti:
Quote:OjM kirjoitti:
[quote][quote]Siis… mitä? Nyt voin valita julkistanko sen netissä vai en, ja julkistaminen koskee ainoastaan internettiä tai jos joku sattuu ottamaan valokuvan teoksestani?
Sekavaa.

Äääh. Vaikeaa. Rautalangasta: Jos joku jollain tavalla saa kopion käsiinsä, sitä saa levittää. Sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa kopiota kenellekään, mikäli et halua.[/quote]

Niinpä, mutta jospa teos vuotaakin nettiin ilman lupaasi? Tai jos olet antanut teoksesi jolle kulle, joka ilman sinun lupaasi jakaa sitä eteenpäin?

Nythän tuo luvaton jakaminen on kiellettyä laissa, mutta puolueen mielestä tämä luvaton jakaminen pitäisi vapauttaa.

Toisin sanoen: Sinulla ei olisi tulevaisuudessa mitään mahdollisuutta pitää tahdostasi huolta, koska sinulla ei olisi oikeuksia omaan tahtoon.[/quote]Jos teos on aidosti julkaisematon ja tekijän fyysistä omaisuutta sen ottaminen ja julkaiseminen on joko fyysinen varkaus tai digitaalinen tietomurto, jotka molemmat ovat rikoslain alaisia asioita eivätkä mitenkään liity siviilioikeudelliseen tekijänoikeuslakiin tai sen puutteeseen.

Toisaalta jos jotain on julkaistu pienemmissä piireissä tuntuu enemmänkin olevan kuluttajansuojan vastaista pakottaa ostajille kaiken maailman levitysehtoja, salassapitosopimuksia sun muuta, kun hankitun omaisuuden käytön pitäisi olla varsin vapaata.

Useinhan kuulee tekijänoikeuslakeja perusteltavan argumenteilla ”Mutku pitää olla oikeus kieltää tekemäänsä tuotetta käytettävän vaikkapa uusnatsien youtube-videoissa tai kokoontumisissa”(Godwinin laki kehiin)… mikä mielestäni tuntuu täysin absurdilta vaatimukselta. En pidä oikeutta määräillä siitä mitä ihmiset hallussaan olevalla omaisuudellaan tekevät oleellisena oman tahdon määritelmään tai mitenkään itsestäänselvänä oikeutena vain hyvin pienen alan yrittäjille, etenkään kun se ei muillekaan aloille kuulu.

PS: Sinä-passiivi on syntiä. Hyi.