Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 17.5.2009 at 20.37
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Mikko Kunnari kirjoitti:
Quote:Väärin Teppo. Teoksen alkuperäinen vuotaminen on kyllä Piraattipuolueen näkemyksen mukaan rikollista toimintaa, koska teosta ei ole tarkoitettu yleisön nähtäväksi. Eli se pitää siis varastaa tai vähintäänkin rikkoa luovuttajan kanssa solmittua sopimusta. Tekijänoikeuslakia ei siihen tarvita, koska sen vuodettavan kopion varastaminen on tietysti rikollista ja niin on sopimuksen rikkominenkin. Sitten kun teos on jo jakelussa, niin ei siitä olisi kuitenkaan muut kuin vuotaja vastuussa, koska eihän lataaja voi tietää miten se ladattava tiedosto on nettiin päätynyt.

Mikä minulla oli väärää? Puolue oli vapauttamassa jakamisen (ei-kaupallisen)? Vastuu kuin vastuu, jota ei olisi, jos teos on luvattomassa jaossa ja ajamanne asia olisi lainvoimainen.

Jos teos on varastettu tekijältä, niin se olisi rikoslain rikkomista jo varkauden suhteen, mutta edelleen olisi tulossa ”kakkua” edelleenjakamisesta, koska se olisi ainakin vielä laitonta sekin. Puhumattakaan, nyt yhä uudelleen jakamisesta.

Kysymys oli nimenomaan siitä mitä tekijä haluaa. Ei halu muutu toiseksi sillä, että teos on varastettu. Tuskin tekijä tuumii siinä kohtaa, että menkööt jakoon varkaalta, kun nyt kerta viety.

Lisättäköömme vielä, että jos annan yksittäiselle henkilölle tekemäni teoksen, niin se ei tarkoita automaattisesti teoksen julkaisua.