Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 26.4.2009 at 13.46
Profiilikuva käyttäjästä onis

Puuhkaja kirjoitti:
Quote:
Jos viet lakanani minulta pois ja vahingoitat sitä, en pysty enää käyttämään sitä. Jos otat videopätkästä klippejä, pistät ne pötköön ja jonkin musiikin taustalle, minä pystyn edelleen käyttämään omaa versiotani kyseisestä videosta aivan samalla tavalla kuin ennenkin. Luulisi tämän nyt jokaisen ymmärtävän.

Niinpä, mutta eipä mene tuolla tavalla jos niitä käsitellään samoin oikeuksin. Jos väität, että en saa materiaalisin teoksiisi muuntamis- ja käyttöoikeuksia 10 vuoden kuluttua tai en voi myydä tuoliani osissa, niin silloin immateriaalisiin ja materiaalisiin teoksiin ei päde samat lait.

Sitäpaitsi voinhan minä ihan vaan maalailla neonväreillä kivoja tikku-ukkoja siihen lakaan, ei se siitä tule käyttökelvottomaksi. Ja tässäkin tulee sitten se raja, että jos teidän ei tarvitse kysyä muuttamislupaa kuviin, en näe että minunkaan tarvitsee kysyä sinun mielipidettäsi sen lakanan muuttamisesta. Jos koet sen itseäsi loukkaavaksi, niin olet tervetullut haastamaan minut oikeuteen, mutta voin aina vedota siihen etten tiennyt että et pidä siitä että muutan lakanasi.

Quote:
[quote]Voit toki tehdä rikosilmoituksen, mutta millä perusteella?

Sillä perusteella, että kuvan esittäminen kyseisessä asiayhteydessä on kuvassa esiintyvää henkilöä halventavaa.

Quote:Miten vastaisit siihen, että kokisin sen hyvin loukkaavana, että joku laittaa photoshop filtterin kuvani päälle, koska se loukkaa vuosien opiskeluani ja arvostustani perinteiseen maalaamiseen?
Nyt en ymmärtänyt kysymystä.[/quote]
Laitetaan sitten näin päin; olisiko minulla oikeutta lähteä hakemaan tuosta korvausta, koska koen sen henkilökohtaisesti loukkaavana ja arvojani halventavana? Olettaen että olisin kovankin tason artisti, millaiset mahdollisuudet minulla olisi saada ne sadat tuhannet nuoret kuriin, jotka käyttäisivät vanhoja, minulle tärkeitä teoksia miten heitä huvittaa?
(vihje: uhkailu ei aina auta, varsinkaan jos asia on hyvin hämärästi laissa)

Eli hyvin lyhyesti; mitkä ovat tunnusmerkit henkilöä halventavaksi käytöiksi? Jos loukkaat jonkun moraalisia oikeuksia, lasketaanko se tahalliseksi vai tahattomaksi?