Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Lain muuttaminen ja sen seuraukset. Vs:Lain muuttaminen ja sen seuraukset.

Julkaisija Vastaukset
onis # Posted on 26.4.2009 at 13.57
Profiilikuva käyttäjästä onis

HMS kirjoitti:
Quote:onis kirjoitti:
[quote]
Epäkaupallinen kopiointi:
” Tiedostonjakamista ei ole mahdollista saada kuriin ilman, että kaikkea tätä liikennettä ruvetaan seuraamaan. Länsimainen oikeuskäytäntö on sallinut kirjesalaisuuden paikoittaisen rikkomisen ja ihmisten salakuuntelun, mikäli on ollut vahvaa näyttöä siitä, että nämä ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.”
Niin, sehän nyt olisi outoa, että poliisit tarkkailevat rikollisia. Kaupassakin on muuten videokamerat samaan tapaan kuin useat nettisivut rekisteröivät sen, mitä teet niiden sivuilla. Jos pari poikaa pihistää six päckin giniä, niin olettaisin kyllä että kauppias tekee tästä rikosilmoituksen. Vaikka eihän hän juurikaan köyhdy niiden jälkeen ja onhan varmasti maailmalla paljon pahempiakin rikoksia.

Kaiken tietoliikenteen valvominen on edellytys piratismin taltuttamiselle. Valvonta ei tosin kohdistuisi pelkästään piratismia harrastaviin, vaan koko väestöön. Internettiä valvomalla saatava data on ihan eri luokkaa kuin ruokakaupan valvontakamerasta saatava data. Kaupan kameravalvonta ei kerro mitään poliittisista mielipiteistäsi, ystäväpiiristäsi, terveydentilastasi tai seksuaalisista mieltymyksistäsi. Jo surffaushistoriasi saatta paljastaa nämä asiat.

Yritykset piratismin kitkemiseksi valvonnan avulla johtavat vain teknologiseen kilpajuoksuun, jossa suurin häviäjä on yksityisyyden suoja. Yksityisyyden suoja taas on perustuslain kaikille takaama perusoikeus. Tekijänoikeusrikkomukset eivät ole tarpeeksi vakava uhka yhteiskunnalle, jotta niillä voitaisiin perustella perusoikeuksia loukkaavaa valvontaa.[/quote]

Joo, kieltämättä voi olla. Osittain olen kyllä samaa mieltä siitä, että yksityisyyden suojaa on hyvä suojella, ja välillä mennään vähän uhkaavaan suuntaan kuten sen telecomin ollessa kyseessä. Lainatussa kappaleessa sanotaankin, että ”mikäli on ollut vahvaa näyttöä siitä, että nämä ovat syyllistyneet vakaviin rikoksiin.”

Mutta ei tässäkään ole hyvä lähteä sille linjalle, että kaikkialla pitäisi olla yksityisyyden suoja ja kaikki yksityisyyden suoja on pahasta. Jos nostan paitaani ja paljastan vähän paljasta pintaa tai puhun kovaan ääneen puhelimeen henkilökohtaisista asioistani, niin kyllä se sinne kaupankin kameraan jää. Internetissäkin on hyvä harjoittaa sitä, ettei ihan kaikkea itsestään paljasta. Vaikka valtio ei lähtisi tietojasi urkkimaan, ei se tarkoita sitä että muut käyttäjät (hakkerit esimerkiksi) eivät näin tekisi.

Mikseivät tekijänoikeusrikkomukset ole tarpeeksi vakava uhka? Ovatko kaupasta t-paidan, auton tai päärynän varastamisetkin vähäpätöisiä?