Vs:Laiton musiikkilatailu romahti – hyvistä syistä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Laiton musiikkilatailu romahti – hyvistä syistä Vs:Laiton musiikkilatailu romahti – hyvistä syistä

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 4.3.2010 at 23.38
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Luulisin, että lapsipornoa, terroristeja tai saatananpalvontaa.

Uskoisin, että tuossa saattaa olla jotain perääkin, että laittomat latailut ovat vähentyneet, mutta aivan eri syystä kuin nuo väittävät. Syy on nimittäin se, että musiikin streamaus -palvelut todella vähentävät laitonta latailua. Etenkin jos taskusta löytyy Android-, (uusi) Symbian- tai iPhone-puhelin, voi Spotifyn laskea todelliseksi kilpailijaksi mukana kulkevalle mp3-soittimelle, jolle musiikit usein waretetaan, sen lisäksi, että Spotify on kotikoneilla jo musiikkikuuntelusta suuren osan valloittanut.

Kun lailliset maksulliset ja/tai mainosrahoitteiset palvelut saadaan vetävimmiksi kuin waretus, waretus vähenee. Muita syitä waretuksen vähenemiselle en oikein usko, vaikkakin tämäkin vaikuttaa melko uskottavalta:

Quote:Crupnick arvioi, että laittoman latailun laskun taustalla voisi olla vielä yksi seikka. Monilla käyttäjillä alkaa olla yksinkertaisesti niin paljon musiikkia, ettei kokoelmaa tarvitse laajentaa entiseen malliin.

Rupesin muuten hymyilemään, kun vertaisverkoista ladatun materiaalin laatu kyseenalaistettiin. Monestako maksullisesta nettilataamosta voi ladata häviötöntä musiikkia? Flac-albumeita on aika reilusti tarjolla vertaisverkoissa.