Vs:Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien las

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien las Vs:Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien las

Julkaisija Vastaukset
whiic # Posted on 9.6.2009 at 17.58
Profiilikuva käyttäjästä whiic

”Laittomasta lataamisesta vuosittain miljardien lasku”

Jälleen kerran yksi ”tutkimus”, jossa ei ole huomioitu sitä, että
1) piratisoitu kappale ei suinkaan aiheuta myynnin laskua samassa määrin (moni warettaja olisi jättänyt tuotteen kokeilematta ellei maksamatta olisi päässyt kokeilemaan)
2) moni piraatti ostaa laillisen version kokeilemisen jälkeen (piraatti joka ostaa laillisen kopion myöhemmin, ei olisi ostanut kahta kappaletta jos olisi jättänyt ensimmäisen kappaleen lataamatta)
3) piraatti joka jättää lataamatta, ei ehkä huomaisi tuotteen olevan niin helmi, että hänelly syntyisi halu ylipäätään hankkia sitä, mikä vähentää osaltaa myyntiä
4) kohta 1) kuitenkin saattaa joiden tuotteiden kohdalla aiheuttaa enemmän myynin laskua kuin kohdan 3) tarjoama mainosarvo. Tällöinkään tappio ei ole menetetyn myynnin määrä vaan täytyisi tulonmenetys laskea katteesta eikä myyntihinnasta.

No, tuommosia nuo tutkimuset ovat. On niin helppo (tai ei se nyt ihan helppoa ole) arvioida piratisoitu kappalemäärä ja kertoa luku pyyntihinnalla. Toista se on todella selvittää piratismin vaikutus myyntivolyymeihin.