Vs:Lausunto: Luvattoman verkkojakelun vähentäminen

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman verkkojakelun vähentäminen Vs:Lausunto: Luvattoman verkkojakelun vähentäminen

Julkaisija Vastaukset
Scoffa # Posted on 1.11.2009 at 14.04
Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

Quote:– ”Pehmeät keinot” tarkoittavat käytännössä keinoja, joiden avulla ohitetaan puolueeton oikeuslaitos, ja jotka lisäävät oikeudenhaltijoiden pelotteluvaltaa yksityishenkilöihin nähden.

Lauseessa voisi minusta vielä huomauttaa että varoituskirjeistä puhutaan tahallisesti harhakuvan antamismielessä pehmeinä keinoina, vaikka todellisuudessa kyse on vain kiristämisestä.

Ison-Britannian poliisi ja maan tiedustelupalvelut MI5 ja MI6 vastustavat hallituksen suunnitelmia kolmesta poikki -tyyppisen järjestelmän pystyttämiseksi. Vastustuksen syy on selvä. Verkkoyhteyden menettämisriski ajaa tavallisia netinkäyttäjiä myöten yhä useammat salaamaan liikenteensä ja käyttämään anonymisointipalveluja. Tämä on luonnollinen vastareaktio ja tuo mukanaan huomattavasti helpommat piiloutumiskeinot oikeille rikollisille.

Lisäksi tietty voisi todeta vielä yksinkertaisen faktan: Luvaton verkkojakelu loppuu tekemällä siitä luvallista. Toistaiseksi ei ole esitetty mitään todellisia esteitä tämän toteuttamiselle. EU:n päätökset luovat tiettyjä rajoitteita tekijänoikeuslain muutoksiin, mutta ainakin yksityisen kopioinnin rankaisematta jättäminen lienee täysin mahdollista jo nyt.

Samaan aikaan kun nykyinen työryhmä on asetettu miettimään uusia rajoituksia, tulisi käynnistää työryhmä joka pohtisi erilaisia mahdollisuuksia luvattomuuden lopettamiselle tekemällä kopioinnista sallittua.