Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 17.4.2010 at 14.02
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

vesiposti kirjoitti:
Quote:Kuka tahansa joka osaa modeemistaan jotain lokeja etsiä osaa kyllä laittaa salauksenkin päälle. Voidaan siis sanoa että kaikki avoimen verkon ”luvattomasta” käytöstä valittavat ovat siis valehtelijoita, koska selvästi tahallaan jättivät verkon avoimeksi.

Ja kyllä, avoin verkko tarkoittaa nimenomaan sitä että kaikki saavat sitä käyttää. Tämä teknologia on suunniteltu niin. Jos et tykkää niin laita salaus päälle tai käytä lankaverkkoa.

Vahingossa avoimiksi jätettyjen verkkojen omistajat valittavat korkeintaan palveluntarjoajan tekniseen tukeen (jos yhteys hidastelee), josta neuvotaan laittamaan salaus päälle.

Olipa taas kommentointi. Eli päädyt siihen tulokseen, että kaikki jotka tahallaan jättää verkkonsa salaamatta, ovatkin itse asiassa rikollisia, koska yllyttävät rikokseen, joka kuitenkin vielä sinusta on ihan tarkoituksen mukaista, koska mielestäsi WLAN on suunniteltu olemaan avoin?

Myöskin kiteytät melko yksinkertaisesti, että jokainan joka ei salaa verkkoaan, haluaa jakaa verkkonsa. Siitäkin huolimatta, että useat ihmiset eivät edes tiedä jakavansa verkkoaan muille. Voidaanko me nyt päätellä tästä, että jokainen joka ei salaa sähköpostejaa, haluaakin jakaa sisällön kaikille, jotka nyt tajuaa sniffata pop3-liikennettä. Itse asiassa vieläpä yllyttävät rikokseen (salakuuntelu). Tiesithän, että pop3-liikenne on salaamatonta ja sähköpostisi voidaan lukea lennossa? Poikkeuksena tietysti, jos olet erikseen salannut sähköpostisi.

WLAN:n historiasta en pahemmin tiedä, mutta väittämäsi, että WLAN-tekniikka olisi alunperin kehitetty nimenomaan julkisenverkon kehitykseen, on todennäköisesti tuulesta kaapattu juttu. Voin tietysti olla väärässäkin.

Lisään vielä päätelmän joka tässä keskustelussa heräsi. Eli ymmärsinkö nyt oikein. Piraatit haluaa ladata toisten tekeleet ilmaiseksi ja vielä toisten maksamilla yhteyksillä? Piraatit haluaa myöskin samalla puolustaa ihmisten oikeuksia erinäisissä asioissa, joita matkan varrella nousee pinnalle, mutta samalla olisivat valmiit kaventamaan ihmisten laillisia oikeuksia päästäkseen tilanteeseen, jossa saavat netistä ladata ilmaiseksi mitä vain sisältöä ja vielä toisten yhteyksillä. Tässä matkan varrella toki menee uusiksi perustuslaki, kuin myöskin rikoslaki ja vähän muutakin. Perusteluina piraatit pitää sitä, että poliiseilla olisi vähempi työtaakkaa ja me kaikki rikolliset ihmiset ei enää oltaisi rikollisia, koska uusi laki ei enää meitä rikollisia ihmisiä tee rikollisiksi. Maailma on selkeästi muuttumassa paremmaksi paikaksi. Rikollisuuden kitkemiseen on keksitty vallankumouksellinen menetelmä. Lait pois, niin ei kenenkään tarvitse olla rikollinen.