Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 19.4.2010 at 14.56
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

teppo,

WLAN on suunniteltu siten laite ottaa yhteyden siihen tukiasemaan joka antaa vahvimman signaalin. Kaupungeissa, laitoksissa ja ympäristöissä on wlan verkkoja jotka on tarkoituksella jätetty avoimiksi – näitä saa kaikki käyttää halutetessaan.

Jos sinä kävelet laite taskussa joka ottaa yhteyden jokaiseen avoimeen verkkoon ja käyttää sitä automaagisesti ilman että sinä mitenkään vaikutat siihen niin nykyisen lain tulkinnan mukaan syyllistyt rikokseen … Laite ei voi tietää mikä verkko on baarin pitäjän verkko tai kaupungin avoin verkko.

Esimerkiksi HIV tarttuttajien yhteydessä oikeus on lähtenyt sille nykyisellään aikuisten pitäisi suojaamattoman seksin vaarat ja jos saat HIV tartunnan sarjatarttujalta, voit lähinnä syyttää itseäsi sillä tietoa siitä miten _suojautua_ sukupuolitaudeilta pitäisi olla jokaisella sen verran ettei HIV tartuttajaa voida syyttää tapon yrityksestä.

Aivan samalla tavalla on laajalti kaikkien tiedossa se että suojaamattoman verkon ylläpitäjä kerrostalossa sallii muiden verkon käyttäjien käyttää omaa verkkoaan vaikka rikolliseen toimintaa jos niin haluaa.