Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 19.4.2010 at 16.32
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Pirate0 kirjoitti:
Quote:
WLAN on suunniteltu siten laite ottaa yhteyden siihen tukiasemaan joka antaa vahvimman signaalin. Kaupungeissa, laitoksissa ja ympäristöissä on wlan verkkoja jotka on tarkoituksella jätetty avoimiksi – näitä saa kaikki käyttää halutetessaan.

Ettet nyt sekoita käytäntöä ja suunnitelmaa keskenään?

Pirate0 kirjoitti:
Quote:
Jos sinä kävelet laite taskussa joka ottaa yhteyden jokaiseen avoimeen verkkoon ja käyttää sitä automaagisesti ilman että sinä mitenkään vaikutat siihen niin nykyisen lain tulkinnan mukaan syyllistyt rikokseen … Laite ei voi tietää mikä verkko on baarin pitäjän verkko tai kaupungin avoin verkko.

Puhut nyt teknisestä ongelmasta, joka on melko helposti korjattavissa. On aika erikoinen johtopäätös sellainen, että kun nyt tilanne on tämmöinen, niin ainoa korjaus on muuttaa laiton käytöntöä lailliseksi.

Pirate0 kirjoitti:
Quote:
Esimerkiksi HIV tarttuttajien yhteydessä oikeus on lähtenyt sille nykyisellään aikuisten pitäisi suojaamattoman seksin vaarat ja jos saat HIV tartunnan sarjatarttujalta, voit lähinnä syyttää itseäsi sillä tietoa siitä miten _suojautua_ sukupuolitaudeilta pitäisi olla jokaisella sen verran ettei HIV tartuttajaa voida syyttää tapon yrityksestä.

En nyt saanut tästä ihan täysin selvää mitä koetit kertoa, mutta koska ylipäätään otit asian esille, niin koetit ilmeisesti kertoa meille, että oikeus ei pääsääntöisesti langeta tuomiota tahallisesta HIV-levityksestä. Tämä on potaskaa. Jos taas koetit kertoa, että tartunnan saajalla on vastuu, niin se ei ole suomalaisen oikeuskäytännön tapaista.

Pirate0 kirjoitti:
Quote:
Aivan samalla tavalla on laajalti kaikkien tiedossa se että suojaamattoman verkon ylläpitäjä kerrostalossa sallii muiden verkon käyttäjien käyttää omaa verkkoaan vaikka rikolliseen toimintaa jos niin haluaa.

Noh, kaikkihan on suhteellista. Väitän kuitenkin päinvastaista. Ja vaikka teoriasi olisikin oikea, niin ei se silti poista verkon haltijan oikeuksia. Minulla voi olla vaikka kotioveni ovet sepposen selällään, mutta siltikään kellään ulkopuolisella ei ole oikeutta käyttää tilannetta hyväksi ja putsata kämppääni irtaimistosta.