Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 20.4.2010 at 20.59
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Nuppi kirjoitti:
Quote:
Suojattuun verkkoon murtautuminen on helpompi tulkita murroksi tai tunkeutumiseksi kuin avoimeen verkkoon yhdistäminen.

Noh, eihän suojaamattomaan WLAN-verkkoon tunketuminen ole murto laisinkaan, kuten ei lukitsemattomaan tilaankaan. Silti se on yhtälailla selkeä rikos, muttei rikoksen nimikkeeksi tietenkään murto tulisi.

Nuppi kirjoitti:
Quote:
pop3 salaus ja wlan salaus ei liity toisiinsa oikeastaan mitenkään.

En ole muuta väittänytkään. Vertauskuvausta se ei kuitenkaan hälvennä. Pop3-liikenne on suojaamatonta liikennettä, jollet erikseen sitä salaa. Näin ollen voitaisiin yhtälailla ajatella, että oletuksena suojaamaton pop3-liikenne on liikennettä, jota kuka tahansa saisi lukea muun verkon liikenteen seasta, jos kerta suojaamaton WLAN pitäisi olla avoin kaikille halukkaille. Merkitys olisi vieläpä oikein oivallisessa valossa siinä tilanteessa, että WLAN tosiaan olisi avoin ulkopuolisille, sen ollessa salaamaton syystä tai toisesta ja seassa menee liikennettä joka ei myöskään ole salattu. Periaatteessa voitaisiin ajatella, että kaikki avoimessa WLAN-verkossa oleva salaamaton liikenne olisi myöskin kaikkien tavoitettavissa laillisesti. Salaamattomuushan oli avointa kaikille?

Kaiken kaikkiaan kyse on siis linjavedosta. Mikä on se raja jota ei saa sitten ylittää, jos kuitenkin joku selkeästi onkin avoin, joka perustuslaillisesti pitäisi olla vain yksityiseen käyttöön?

Nuppi kirjoitti:
Quote:
Näin tekee 100% mobiililaitteista, sitä vaan ei voi tietää saako käyttää.

Siis miten näin? Meinaat, että kaikki mobiililaitteet yhdistää täysin automaattisesti vahvimpaan WLAN-verkkoon? Tämä on kukkua. Aika useasti joutuu erikseen määrittämään, että laite ihan oikeasti yhdistää aina vahvimpaan WLAN-verkkoon, tai ylipäätän mihinkään WLAN-verkkoon.

Nuppi kirjoitti:
Quote:
Ajatus avoimen wlanin käytön kriminalisoinnista tai sallimisesta on aika kaukana liikenneonnettomuudesta.

Kyllä, mutta se olikin taas kerran vertauskuva. Mikä on raja mihinkin? Miksi liikenteessä lain mukaan pitää vihreitä päin ajaessa kiinnittää suurta varovaisuutta, ettei aja muiden päältä, mutta WLAN-verkkojen käytössä käyttäjän ei tarvitse varoa yhtään miten oma laite yhdistelee verkkoihin?