Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 22.4.2010 at 17.19
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Ruuhijärvi kirjoitti:
Quote:Ylipäätään keskustelu tuntuu siltä, ettei Teppo ymmärrä wlan-verkon teknisiä rajoituksia.

Salattuun verkkoon ei saa murtautua, vaikka joihinkin verkkoihin murtautuminen on niiden vanhan ja heikon salauksen vuoksi toki mahdollista). Se, että verkkoon siis pääsee, ei ole peruste käyttää verkkoa, vaan se, että se on jätetty avoimeksi. Teknisesti on mahdotonta antaa lupaa mahdollisesti jopa tuhansille potentiaalisille käyttäjille, kuin jättää verkko avoimeksi. Siispä on kaikkein luontevinta olettaa, että mikäli verkon ylläpitäjä ei halua verkkoa käytettävän, hän sulkee sen.

Kun yksityishenkilön ollessa muualla kuin antamassa lupaa, on verkon sulkeminen merkki siitä, ettei verkkoa sää käyttää ja verkon avoimuus merkki siitä, että se on vapassa käytössä. Tekniikan on tarkoitus helpottaa ihmisten elämää, ei vaikeuttaa sitä.

En tajua mitä merkitystä on WLAN:in ”teknisillä rajotuksilla”. Ylipäätään toisten tietoverkkoihin tunkeutuminen keinolla millä hyvänsä, on laitonta. Ajatteletko nyt niin, että jos joskus tulee yleiseen levitykseen mahdollisuus tunkeutua kiinteään verkkoon jollain langattomalla keinolla, niin se olisi myöskin ihan perusteltua tekona, jos verkko olisi salaamaton? Ja kuten jo vertasin salaamattomaan liikenteeseen, niin onko esim. sähköpostien luku salaamattomassa WLAN-verkossa myöskin ihan perusteltua ilman lähettäjän erillistä lupaa? Yhtälailla pop3-liikenteessä on ”tekninen rajoitus”. Se on oletuksena salaamaton.

Ja onko niin, että jos ”teknisestä rajoitteisuudesta” minun ulko-oveni ei ole lukossa, niin sinusta on kotiin tunkeutuminen ihan perusteltua?

En kaipaa enää samaa jankkaamista poliisien töiden helpottamisesta ja tenisistä rajoitteista. Jos siirryttäisiin eteenpäin ja minulle perusteltaisiin miksi minun perustuslailliset oikeuteni pitää kaventaa, jotta joku piraatti saa ladata minun verkossani ilmaiseksi toisten tekemiä teoksia?