Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Spif # Posted on 22.4.2010 at 22.13
Profiilikuva käyttäjästä Spif

Onko nyt niin että Teppo luulee avoimeen WLAN-verkkoon yhdistämisen loukkaavan muiden verkon käyttäjien yksityistä viestintää? WLAN-purkki toimii yleensä vain välikappaleena tietokoneen ja julkisen internetin välillä. Verkkoon yhdistämällä ei näe suoraan mitä muut verkossa olijat puuhaavat. Avoimeen WLANiin yhdistämistä ei voi verrata suojaamattoman sähköpostiliikenteen vakoiluun.

Ainoa haitta mikä luvattomasta WLAN-reitittimen käytöstä seuraa reitittimen omistajalle on se, että hänellä ei välttämättä ole koko kaistaa omassa käytössään. Netin käyttö esim. selaimella ei yleensä aiheuta merkittävää määrää liikennettä ja sen vuoksi monet antavat verkkojensa olla avoimena ja naapureiden käytettävissä. Verkon saa kuitenkin salattua helposti jos joku tukkii koko kaistan. Tällöin reitittimen omistaja saa koko kaistan omaan käyttöönsä.

Yksityisyyden loukkauksia voi toki tapahtua siinä tapauksessa jos reitittimeen on liitetty suojaamattomia verkkolevyjä tai verkkoon yhdistää hakkeri joka käyttää jonkin sortin pakettisnifferiä tms. (en minä noista työkaluista erityisemmin tiedä). Jälkimmäinen on suht paranoidi pelon aihe, mutta mikäli sitä pitää todennäköisenä niin helppo suojautumiskeino on salata WLAN tai käyttää lankayhteyttä. Ja tosiaan tuo muiden verkonkäytön vakoilun ei tarvitse olla laillista, vaikka WLAN-verkkoon yhdistäminen olisi.