Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 23.4.2010 at 0.10
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Tiivistettynä:

WLAN-verkko on verkko siinä missä mikä muukin verkko. Siihen tunkeutuminen luvatta on rikos. Rikokseksi kertoo perustuslaki. Miksi siis yksityisyyttä koskeva laki perustuslaista pitää kaventaa?

Olen siinä uskossa, että piraatit puolustaa yksityisyyttä, mutta nythän sitä ollaan kaventamassa. Ei salaus voi olla edellytys sille, että se on ainoa tie saada oikeutta. Lähtökohta on, että kansalaisella on oikeus omaan omaisuuteensa. Eli kansalaisella on oikeus käyttää laitteitaan, kuten parhaaksi näkee. Ihan kuten hänellä on oikeus laittaa tavaransa julkiselle paikalle. Jos ne viedään ilman lupaa, niin sitä kutsutaan varkaudeksi. Helpointahan on toki olla jättämäti tavaroitaan julkisille paikoille. Laki kuitenkin antaa meille sen oikeuden.

Piraatit ei selkeästi myöskään tunne seuraamuksia. Heillä ei ole käyttökokemuksia verkoista ja niiden toiminnasta. Jos yksi seikka annetaan periksi, niin siitä seuraa liuta muita asioita.

Noh, tietty on hieman korkealentoista ilmaista, että piraatit on tätä mieltä. Nythän tässä viestketjussa kiekkuu muutama satunnainen kannattaja.