Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Ruuhijarvi # Posted on 26.4.2010 at 0.24
Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

Teppo, tunnemmehan hyvin ennakkotapaukset ja lain. Siitähän tässä on juuri kyse, että haluamme muuttaa lakia sellaiseksi, että se käy yks’ yhteen moraalimme kanssa. Mikäli emme tuntisi lakia, ja ajattelisimme vain moraalillamme, olisimme paraikaa warettamassa (luultavasti kuitenkin omissa verkoissamme, koska avointen verkkojen rasittaminen warettamisella on epäkohteliasta ja johtaa usein verkon sulkemiseen).

Ero Siwan ja wlan-verkon julkisuudessa kulkee nimenomaan laissa ja vain ja ainoastaan laissa. Perusjärjellä avoimen wlan-verkon käyttäminen ja avoimen kaupan ovesta sisään käveleminen ovat yhtä paheksuttavia tekoja.

Mitä tulee saman levyn jankkaamiseen, niin et ole viimeiseen kymmeneen viestiin puhunut muusta kuin perusoikeuksiesi loukkaamisesta erittelemättä edes, mitä perusoikeutta avoimen wlan-verkon käyttäminen loukkaa. Kukaan ei edes pakota pitämään wlan-verkkoa avoimena, vaan kaikille taataan mahdollisuus sulkea verkkonsa. Vaikka laki kieltäisi wlan-verkon salaamisen, niin haluaisin silti tietää, että mitä nimenomaista perusoikeutta loukattaisiin tällaisella lailla.