Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 15.4.2010 at 23.49
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

”Jo pitkään on ollut oletusarvoista, että avoin WLAN-yhteys tarkoituksella jätetty avoimeksi, jotta muutkin voivat käyttää sitä.”

Kenen mukaan? Ennemminkin on ollut pitkään ”oletusarvona”, että kaikki avoimet langattomat verkot ovat avoimia siksi, ettei hallitsija ole älynnyt niitä sulkea ulkopuolisilta.

Muutenkin ihan hyvä, että tähän asiaan on vihdoinkin tullut edistystä ja on osoitettu (viitaten aiempaan kinaan täällä) avoimen verkon hyväksikäyttö ilman verkon hallitsijan lupaa rikokseksi.

Ennemminkin kannatan tuossa sitä, että avoimen verkon avoimeksi jättämisen tahallisuus pitää ilmoittaa jollain tapaa ulkopuolisille. Syitä verkon avoimeksi jättämiselle voi olla useita. Se ei välttämäti automaattisesti tarkoita tahallisuutta. Auton ovet voi jäädä auki esim. keskuslukituksen vian takia, muttei vian aiheuttama ovien avoimuus tarkoita kuitenkaan sitä, että autoon saa mennä ominluvin. Tietysti piraatit sanoo tähän väliin ”kaikkihan sen tajua, ettei autoon mennä ulkopuolisena”. Niin pitäisi myöskin tietoverkoistakin ajatella.

Noh, todennäköisesti piraattien ankarasta rummutuksesta huolimatta mihinkään verkkoon ei saa vastaisuudessakaan tunkeutua ilman erillistä lupaa.