Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Pirate0 # Posted on 30.4.2010 at 10.18
Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

Teppo, elämä ei ole oikeudenmukainen.

Löysin otakantaa.fi hyvän vertauksen mitä voitaneen käyttää hyvin wlan:n käyttämiseen

Linkki -> http://www.otakantaa.fi/forum.cfm?group=424&sort=Otsikko&id=&ref=Haku&pg=3

Kohta PR, 23.11.2009

Koska linkit saattavat muuttua copy-pastean tänne tuosta pääkohdan:

Yksityistiet ovat niitä ”virallisia” useamman osakkaan omistamia ja hallinnoimia ”ei-yleisiä” teitä, joita koskee Laki yksityisistä teistä 15.6.1962/358. Niiden ylläpitäjät ovat saaneet ja osa vieläkin saa valtiolta/kunnilta avustuksia tien ylläpitoon ja ovat sen myötä velvoitettuja sallimaan myös ulkopuolisten liikenteen. Siirtymäajan jälkeen (10 v. viimeisestä avustuksesta) ei heilläkään ole velvollisuutta sallia yleistä liikennettä. Tiealueen maanomistajat kun nääs maksavat omasta pussistaan tien ylläpidon sen käytön mukaan ja jatkossa vähänkään enemmän tietä kuluttava liikenne suljetaan pois tai sen suorittaja otetaan osakkaaksi ja hänelle määritetään vuotuinen maksu tien käytöstä jahka siirtymäaika on ohi.

Yksityinen tie on taas minun tai Sinun omaan käyttöön rakentama/rakennuttama tie. Jos teen tien omin varoin, ei sen käyttö ole ilman lupaani muille sallittu. Voin täysin määrätä omaisuudestani ja tuo itselleni omalle maalleni rakentamani/rakennuttamani tie on aivan oman päätösvaltani alaisuudessa. Yksityistielain kiemurat eivät koske sitä. MUTTA: Jos tie on yhteydessä yleiseen tiehen tai yksityistiehen minun on ilmoitettava käyttökiellosta liikennemerkin/puomin tms. avulla, mikäli haluan ettei muut sitä käytä. Ellen ilmoita, muut saavat sitä käyttää. (Liikennemerkki ei aikuisten oikeasti auta, vaan tie on suljettava muutoin, sillä ihmiset vetoavat aina kiinni jäädessään tietämättömyyteensä). Siis jos haluan sen sulkea, kaikki eivät halua.

Kieltoni yksityisen tien suulla koskee moottoriajoneuvoliikennettä, ei jokamiehenoikeuksiin perustuvaa liikkumisvapautta jalkaisin, hiihtäen, ratsain tms. (mm. hevoset vaunuin se kieltää).

Tuo velvoite tien merkitsemisestä on tullut kai siksi, että liikkujat eivät voi tietää ilman merkkiä, onko tie yksityinen tie vai yksityistie ja olisi kohtuutonta vaatia heiltä ennustajan taitoja.

Kun sinun wlan radiolähetin on yhteydessä minun omistami kiinteistössäni taikka julkisella paikalla sijaitsevaan laitteseen, sinun on kerrottava käyttökiellosta salauksella ja salasanalla.