Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi Vs:Lausunto: Luvattoman wlan-käytön dekriminalisointi

Julkaisija Vastaukset
Teppo # Posted on 1.5.2010 at 11.14
Profiilikuva käyttäjästä Teppo

Pirate0 kirjoitti:
Quote:
Kun sinun wlan radiolähetin on yhteydessä minun omistami kiinteistössäni taikka julkisella paikalla sijaitsevaan laitteseen, sinun on kerrottava käyttökiellosta salauksella ja salasanalla.

Pointti onkin, ettei WLAN-tukiasema ole oletuksena mihinkään muuhun langattomaan laitteeseen yhteydessä. Tie taas voi olla yhteydessä muihin teihin.

Tiessä on se vissi ero, että on oletettavampaa, että se on julkinen. WLAN-tukiasemasta ei voi samaa sanoa. WLAN-verkoista on varmasti suurin osa yksityisiä. Teistä taasen on karkeasti arvioiden 99% julkisia. WLAN-verkkojen suhteen voi numerot olla taas helposti aivan toistepäin.

Ruuhijärvi kirjoitti:
Quote:Teppo, avoimien wlanien luvallinen käyttö ei vie määräämisoikeuttasi omaisuuteen yhtään sen enempää kuin kaupan oven avaaminen vie kaupan omistajan määräämisoikeuden kauppaan. Voit koska tahansa sulkea verkon ja ajaa muut pois sieltä. Kukaan ei ole tätä kieltämässä.

Lausahduksesta nyt jäi sellanen mielikuva, että erikseen luvan myöntäminen ei vie oikeuksia. Niin ei vie niin. :)

Noh, ehkä tarkoitus oli antaa ymmärtää, ettei lain muuttaminen heikentäisi oikeuksiani, jos kaikki avoimet WLAN-verkot tulisi automaatisesti julkisiksi verkoiksi.
Tämän olen kuitenkin kyseenalaistanut ja perustelut on jo esitetty puoleltani, enkä ole edelleenkään nähnyt mitään oikeasti painavaa tekstiä, jossa olisi ollut hyvää materiaalia perustella toisin.
Ainoa mielikuva edelleenkin on se, että piraattien mielesä on kivaa warettaa toisten yhteyksillä. Itse kyllä koen tuossa lain muutoksessa aika paljonkin kyseenalaistuksia.

Naseag kirjoitti:
Quote:Meinaatko, että minun tulisi nyt tukkia wlan-tukiasemani kautta jaettu yhteys ja laittaa yhteyttä yrittäville tervehdysteksti: ”En jaa nettiäni, koska 90-luvun alkupuolella Vittu riso et ku muilla oli netti ja mulla ei.” Erittäin kypsä ehdotus.

Tais hieman mennä ohi se ajatus, miksi käytin voimasanoja? Noh, pointti tais mennä ohi myöskin mummopuheluissakin.